Dieta si nutritie

Ulei din seminte de in, 250ml, Solaris

Brand: SOLARIS
19,49 Lei

Pret / BUC: 19,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Ulei din seminte de in, 250ml, Solaris

17536147

Uleiul este obtinut prin presarea la rece a semintelor de in. Dupa presare, uleiul este decantat si apoi filtrat printr-un filtru de bumbac natural, asigurand astfel o calitate superioara a uleiului obtinut.

Beneficii:

- Uleiul din seminte de in ajuta la reducerea colesterolului “rau” din organism.

- Scade riscul afectiunilor cardio-vasculare.

- Are efect anti-trombotic, prin reducerea moderata a viscozitatii sangvine si a agregarii plachetare.

- Este absolut necesar pentru dezvoltarea completa a creierului uman in timpul sarcinii si in primii 2 ani de viata.

- Stimuleaza cresterea si dezvoltarea armonioasa a intregului organism.

Compozitie:

- Contine atat acizi grasi omega-3, cat si omega-6, care sunt beneficici pentru sanatate. Fiecare membrana celulara contine in structura ei aceste grasimi, iar creierul are nevoie de acizi grasi pentru buna functionare.

- Uleiul din seminte de in contine acidul gras esential alfa-linolenic (ALA, acid gras cu lant scurt) pe care organismul sanatos il transforma in acid eicosapentaenoic (EPA) si acid docosahexaenoic (DHA), acizi grasi omega-3 cu lant lung, care se gasesc in uleiul de peste.

- Organismul uman nu poate sintetiza acesti acizi grasi, prin urmare ei trebuie adusi in corp prin alimentatie, de aceea ei sunt numiti acizi grasi esentiali. Aceste grasimi esentiale sunt exemple de acizi grasi polisaturati. Acizii grasi omega-3 ajuta la diminuarea inflamatiei, in timp ce acizii grasi omega-6 au tendinta de a contribui la procesul inflamatiei.

Mod de utilizare:

- Este foarte important pentru fiecare persoana sa aiba un nivel echilibrat de acizi grasi omega-3 si omega-6 obtinuti din dieta. Raportul corect intre omega 3 si omega 6 este de 1:1, 1:2, maxim 1:4. In dieta obisnuita intalnim raporturi total dezechilibrate 1:22, 1:24.

- Necesarul zilnic de acizi grasi omega 3 (asigurandu-i doar din uleiul de in): echivalentul a 1 lingura (15 ml)/zi, peste varsta de 13 ani, in 1-2 prize.

- Trebuie retinut ca uleiul de in, alaturi de alte uleiuri alimentare este un aliment bogat in calorii. Astfel, 1 lingura de ulei depaseste 100 kcal.

Forma de prezentare: Sticla 250ml

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 20.04.2021