Ulei de susan presat la rece, 250ml, Solaris

Dieta si nutritie

Brand: SOLARIS
In stoc
23,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

17536150

Uleiul de susan este cel mai rezistent ulei la oxidare si este stabil la temperatura camerei. Punctul de ardere este de 177 grade pentru uleiul de susan presat la rece. Este folosit cu succes la prepararea pastelor, a salatelor crude si a diferitelor preparate cu peste.

Beneficii:

- Reduce presiunea circulatiei arteriale prin continutul bogat de magneziu.

- Ajuta la prevenirea osteroporozei prin continutul bogat de zinc si calciu.

- Studiile recente demonstreaza eficienta deosebita a sesamolului:

  1. previne si trateaza afectiunile cardiovasculare si ateroscleroza.
  2. asigura protectia impotriva razelor UV - inhiba speciile de oxigen reactiv induse de radiatiile ultraviolete de tip UVB (provenite de la bronz sau arsuri), impiedicand astfel si deteriorarea fibroblastelor din tesuturile pielii umane.
  3. efectul radioprotector al susanului impotriva deteriorarii ADN-ului datorita radiatiilor gamma.
  4. efecte chemopreventive - amelioreaza efectele secundare asociate cu chimioterapia aplicata in cazurile de cancer.
  5. prezinta o activitate antimutagenica si anti-imbatranire.

Compozitie:

45 % omega 9, 50% omega 6, 1% omega 3, restul acizi grasi saturati. Uleiul de susan este sursa unor fitonutrienti importanti, antioxidanti, vitamine cu proprietati benefice sanatatii. 100 de g de ulei de susan contin: 1. grasimi mononesaturate (omega 9) 39.7 g - 2. grasimi polinesaturate (omega 6) 41.7g - 3. grasimi saturate 14g - 4. vitamina E 1.40 mg, vitamina B6 0.2 mg - 5. triptofan 2 mg - 6. Minerale: calciu 277 mg, magneziu 99.7 mg, fier 4.1 mg, zinc 2 mg, mangan 0.7 mg, cupru 0.7 mg - 7. compus organic, sesamol - un puternic antioxidant.

Mod de utilizare:

- Este folosit cu succes la prepararea pastelor, a salatelor crude si a diferitelor preparate cu peste.

- Uleiul de susan poate fi folosit si drept produs cosmetic, ulei emolient de ingrijire a pielii sau ulei pentru masaj.

Forma de prezentare: Sticla 250ml

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 20.04.2021