Rompirin E 100 mg, 30 comprimate, Antibiotice

Medicamente fara reteta

In stoc
7,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Rompirin E 100 mg, 30 comprimate, Antibiotice

7496485

Rompirin E inhiba adeziunea si agregarea trombocitelor din sange (trombocite) si in felul acesta previne formarea cheagurilor de sange (trombi) in curs de dezvoltare (inhibarea agregarii plachetare). Rompirin E este utilizat pentru reducerea riscului de mortalitate la pacientii la care se suspecteaza infarct miocardic acut, pentru reducerea riscului de morbiditate si mortalitate la pacientii cu infarct miocardic in antecedente, pentru profilaxia secundara a accidentului vascular cerebral, pentru reducerea riscului de atacuri ischemice tranzitorii (AIT) si accident vascular cerebral la pacientii cu AIT, pentru reducerea riscului la pacientii cu angina pectorala stabila si instabila, pentru profilaxia trombembolismului dupa chirurgie vasculara sau interventii chirurgicale, ex. PTCA (Angioplastia Coronariana Percutanata Transluminala), CABG (Bypass Coronarian), endarterectomie carotidiana, sunturi arterio-venoase, pentru reducerea riscului primar de infarct miocardic la persoanele cu factori de risc cardiovascular, exemplu diabet zaharat, dislipidemie, hipertensiune arteriala, obezitate, fumat, varsta inaintata. Pentru inhibarea profilactica a agregarii plachetare in anevrism coronarian. Comprimatele de Rompirin E contin doze mici de acid acetilsalicilic si nu sunt potrivite pentru utilizare in reducerea inflamatiei, febrei sau durerii. Aceste efecte apar la utilizarea unor doze mai mari de acid acetilsalicilic. 

Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Rompirin E:

Nu utilizati Rompirin E  daca sunteti alergic (hipersensibil) la acidul acetilsalicilic, la alti salicilati sau la oricare dintre celelalte componente ale Rompirin E, daca ati avut astm bronsic legat de utilizarea salicilatilor sau a substantelor inrudite, in special antiinflamatoare nesteroidiene, daca aveti tendinta la sangerari, numar scazut de trombocite in sange, hemofilie, daca aveti ulcer gastric sau duodenal in evolutie, daca aveti insuficienta hepatica sau renala severa, daca aveti insuficienta cardiaca severa, daca utilizati Rompirin E concomitent cu metotrexat in doze ≥15 mg/saptamana, daca sunteti in ultimul trimestru de sarcina.

Mod de utilizare:

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Angina pectorala instabila, profilaxia recidivei infarctului miocardic, dupa interventii chirurgicale vasculare, profilaxia atacurilor ischemice tranzitorii (AIT) si a infarctului cerebral: Doza zilnica recomandata este de un comprimat gastrorezistent de Rompirin E (echivalent la 100 mg acid acetilsalicilic pe zi). Infarct miocardic acut: doza zilnica recomandata este de trei comprimate gastrorezistente de Rompirin E (echivalent la 300 mg acid acetilsalicilic pe zi). Profilaxia trombozei vaselor coronariene la pacientii cu factori multipli de risc: Doza zilnica recomandata este de 1 – 2 comprimate gastrorezistente de Rompirin E (echivalent 1a 100 – 200 mg acid acetilsalicilic) sau de echivalentul a 300 mg acid acetilsalicilic la intervale de 2 zile. Comprimatele trebuie administrate dupa mese si inghitite intregi cu o cantitate suficienta de lichid (de ex. un pahar cu apa). Durata tratamentului Rompirin E este destinat utilizarii pe termen lung. Medicul este cel care trebuie sa decida cu privire la durata tratamentului. Utilizarea la copii si adolescenti Rompirin E nu trebuie administrat la copii si adolescenti.

Forma de prezentare: 30 comprimate

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.