Fulgi de ovaz extra fini, 400g, Solaris

Dieta si nutritie

Brand: SOLARIS
In stoc
4,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

17535883

Ovazul (Avena Sativa) este o planta erbacee ce apartine familiei Gramineae, avand tulpina de tip pai si inflorescenta sub forma de spic. In dieta zilnica, ovazul face parte din grupa cerealelor esentiale datorita aportului sau nutritiv ridicat. Poate fi introdus in alimentatie sub forma de boabe, tarate, faina, gris sau fulgi, chiar si sub forma de lapte vegetal. Dintre toate aceste tipuri, fulgii de ovaz reprezinta varianta cea mai versatila si usor de adaptat mai ales micului dejun si gustarilor rapide.

Beneficii:

- Reprezinta o sursa nutritiva complexa, bogata in carbohidrati, fibre, vitamine si minerale, confera nu doar satietate, ci si energie pentru intreaga zi.

- Sunt o solutie rapida si sanatoasa pentru micul dejun sau pentru gustarile din timpul zilei.

- Sunt un ingredient versatil intr-o multime de retete.

- Adecvati atat in alimentatia adultilor, cat si a copiilor.

- Adecvati in dieta veganilor si in dieta fara gluten.

- Indicati pentru persoanele convalescente, fiind hranitori, usor asimilabili si digerabili.

Compozitie:

Fulgi de ovaz 100%, obtinuti la temperaturi care nu afecteaza compozitia initiala a bobului de ovaz.

O cantitate de 80 g (1/2 cana) de fulgi de ovaz contine aproximativ:

- 69 g glucide;

- 10 g fibre;

- 13 g protein;

- 7 g grasimi;

Fulgii de ovaz sunt bogati in carbohidrati, fibre solubile si insolubile, contribuie la mentinerea greutatii corporale, generand senzatie de satietate si dimunand apetitul. Ovazul contine intr-o proportie ridicata beta-glucan, o fibra solubila cu importante efecte hipocolesterolemiante si hipoglicemiante, dar si de reglare a greutatii corporale.

Comparativ cu celelalte cereale, ovazul contine cei mai multi aminoacizi esentiali. Dintre acestia, intr-o proportie considerabila se regaseste lizina, un aminoacid care sustine atat regenerarea si dezvoltarea masei musculare, cat si sistemul imunitar. Intrucat este bogat in aminoacizi, fulgii de ovaz sunt indicati in alimentatia vegetarienilor si veganilor.

Fulgii de ovaz contin complexul de vitamine B, in special vitamina B1 (tiamina), B2, B6 si B9 (acidul folic), vitamina E si K. In ceea ce priveste oligoelementele, in compozitia fulgilor de ovaz regasim: fosfor, cupru, magneziu, fier, zinc, potasiu, calciu, nichel, mangan.

Mod de consum:

- Fulgi de ovaz instant – se inmoaie imediat in lichide calde, putand fi preparati rapid si usor pentru cei mici si cei mari.

- Acesti fulgi pot fi folositi in preparare clasicului "porridge" englezesc.

Avertizari:

Consumat in cantitati obisnuite, ovazul nu este toxic si nu prezinta afecte adeverse. Cu toate acestea, exista posibilitatea ca el sa nu fie bine tolerat de catre cei care sufera de alergie la ovaz, de intoleranta la nichel sau la alti compusi ai sai.

Desi studiile medicale recente afirma ca ovazul nu contine gluten, persoanele care sufera de boala celiaca (intoleranta la gluten) pot avea simptome asemanatoare cu cele generate de consumul de gluten daca acestia au consumat ovaz in cantitati mari sau daca in timpul procesului tehnologic, boabele de ovaz au fost amestecate accidental cu cele de grau. Pentru aceste persoane, se recomanda achizitionarea ovazului certificat ca fiind pur.

Consumul excesiv de ovaz poate provoca: disconfort stomacal sau abdominal, flatulenta, cresterea peristaltismului.

Forma de prezentare: Punga 400g

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 20.04.2021