Programul național „Sprijin pentru Nou-Născuți” în Farmaciile și Hiper-farmaciile Dr. Max

22. 6. 2023 · Farmacistul Dr. Max · 7 minute de citit
Programul național „Sprijin pentru Nou-Născuți” în Farmaciile și Hiper-farmaciile Dr. Max

Primele luni de la nașterea copilului aduc schimbări profunde în viața unei femei, deoarece atenția și devotamentul necesare pentru îngrijirea nou-născutului necesita mult timp si energie din partea acestora. În aceste momente, sprijinul emoțional și fizic devine esențial pentru noile mămici. Din aceste motive, preocupările financiare ar trebui să fie ultima lor grijă.

Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate vine în ajutorul mămicilor și nou-născuților aflați în situații defavorizate, asigurându-le produsele de bază necesare. Acestea includ:

 • scutece;
 • produse pentru toaleta nou-născutului;
 • articole de vestimentație;
 • produse alimentare specifice;
 • articole sanitare și medicale pentru mamă și pentru nou-născuți;

Eliminarea preocupărilor financiare prin intermediul acestui program le permite mămicilor să se preocupe de ceea ce contează cu adevărat – să le ofere nou-născuților toată dragostea, atenția și grija de care au nevoie.

Despre Edenred Social pentru Nou-Născuți

Edenred Social pentru Nou-Născuți este un sprijin financiar acordat sub formă de tichet social pe suport electronic, utilizabil exclusiv pentru achiziționarea produselor specifice trusoului pentru nou-născut și pentru îngrijirea acestuia.

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru nou-născuţi este de 2.000 de lei, sumă menită să acopere o parte dintre costurile asociate cu îngrijirea nou-născutului.

Este important de menționat faptul că sumele încărcate pe carduri pot fi folosite exclusiv într-un interval de valabilitate de 6 luni, începând de la data încărcării lor pe card. Fondurile trebuie utilizate doar în acest interval pentru a beneficia pe deplin de sprijinul financiar oferit de program. De asemenea, este esențial de reținut că termenul limită pentru utilizarea acestor sume este data de 31 decembrie 2023.

Pentru a facilita accesul la aceste produse și pentru a asigura o acoperire cât mai extinsă, cardul Edenred Social pentru Nou-Născuți poate fi utilizat în Farmaciile și Hiper-farmaciile Dr. Max. Totuși, acesta nu poate fi folosit pentru achiziții online.

 Cine poate beneficia de cardul Edenred Social pentru Nou-Născuţi

 • Persoanele care au născut începând cu 2022, dar nu mai târziu de trei luni de la nașterea copilului și li s-a acordat dreptul la un venit minim garantat conform Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, prin dispoziția scrisă a primarului.
 • Persoanele care au născut începând cu 2022, dar nu mai târziu de trei luni de la nașterea copilului și fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei conform Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
 • Persoanele care au născut începând cu 2022,dar nu mai târziu de trei luni de la nașterea copilului și se află în situații critice de viață temporare, cum ar fi victimele calamităților, violenței domestice, persoanele dependente sau cele aflate în situații deosebite de vulnerabilitate. Aceste situații sunt stabilite prin anchetă socială efectuată de autoritățile publice responsabile de asistența socială sau pe baza unui referat de anchetă socială solicitat de persoană sau sesizat de un terț.
 • Persoanele care au născut începând cu 2022,dar nu mai târziu de trei luni de la nașterea copilului și nu au acte de identitate și, ca urmare, nu pot beneficia de drepturile civile.
 • Minorele care au născut începând cu 2022,dar nu mai târziu de trei luni de la nașterea copilului.
 • Cetățenii străini sau apatrizi proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, care au născut începând cu 2022, dar nu mai târziu de de trei luni de la nașterea copilului.
PROGRAMUL NAȚIONAL SPRIJIN PENTRU NOU-NĂSCUȚI

PROGRAMUL NAȚIONAL SPRIJIN PENTRU NOU-NĂSCUȚI

Consultă regulamentul pentru acceptarea la plată a cardurilor Edenred „Sprijin pentru nou-născuți” în Farmaciile și Hiper-farmaciile Dr. Max aici:

PROGRAMUL NAȚIONAL SPRIJIN PENTRU NOU-NĂSCUȚI

PROGRAMUL NAȚIONAL SPRIJIN PENTRU NOU-NĂSCUȚI

Consultă regulamentul pentru acceptarea la plată a cardurilor Edenred „Sprijin pentru nou-născuți” în Farmaciile și Hiper-farmaciile Dr. Max aici:


Întrebări frecvente

1. Cum este stabilita lista beneficiarilor?

Lista beneficiarilor finali pentru fiecare localitate este intocmita de serviciul public de asistenta sociala si trimise institutiei prefectului, care centralizeaza listele la nivelul fiecarui judet, iar tichetele sociale pe suport electronic pentru nou-nascuti se emit de catre unitatile autorizate de Ministerul Finantelor si pot fi utilizate numai pentru achizitionarea produselor de ingrijire pentru nou-nascuti, in reteaua unitatilor afiliate programului, in termen de sase luni de la data emiterii acestuia.

2. Cum obțin banii?

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene efectuează plățile aferente trusourilor pentru nou-născuți din toată țară.

3. Cum pot plăti cu cardul?

Cardul permite efectuarea plăților contactless încă de la prima tranzacție, prin apropierea cardului de terminalul POS. În situația în care este necesar să introduceți codul PIN, acesta vă este furnizat împreună cu cardul, într-un plic. În cazul în care ați uitat codul PIN, contactați Serviciul Clienți la numărul de telefon 021 301 33 03.

4. Unde și pentru ce pot folosi banii?

În farmaciile și în hiper-farmaciile Dr. Max, pentru produsele de bază destinate îngrijirii copiilor, precum: scutece, produse pentru toaleta nou-născutului, articole de vestimentație, produse alimentare specifice, articole sanitare și medicale pentru mamă și pentru nou-născuți.

Programul „Sprijin pentru Nou-Născuți” este o soluție concretă pentru a oferi sprijin financiar și a facilita accesul la produse esențiale pentru îngrijirea nou-născuților.

Pentru orice întrebări suplimentare, puteți apela Serviciul Clienţi dedicat la numărul de telefon: 031 301 33 03.


Tichetele sociale pe suport electronic pentru nou-născuţi sunt reglementate de O.U.G. nr. 113/2022 și sunt acordate de Guvernul României, prin Ministerul Investiţiilor și Proiectelor Europene, ca parte a Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD), finanţat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD).
Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati specialisti, oameni atenti la ce recomanda sunt mereu aproape de tine si iti pregatesc zilnic articole atent documentate, pentru a-ti oferi informatii corecte si complete despre subiectele tale de interes. Descopera care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta organismul uman, cum iti poti mentine starea de bine, dar si multe alte subiecte care te vor ajuta sa fii si sa te simti sanatos, increzator si plin de energie in fiecare zi!
Citiți mai multe de la acest autor
Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati...
Citiți mai multe de la acest autor