Lentilele de contact

17. 8. 2021 · Farmacistul Dr. Max · 3 minute de citit

Este recomandat ca la o anumita perioada de timp sa faci o pauza in utilizarea lentilelor si sa porti ochelarii de vedere. Printre dezavantaje ar fi senzatia de corp strain sau de ochi uscat, neplaceri care se vor remedia folosind, la recomandarea specialistului, lacrimi artificiale.

Lentile de contact, ochelari de vedere, fiecare vine cu avantaje si dezavantaje. Ochelarii pot fi cool, mereu la moda, un accesoriu usor de asortat diferitelor vestimentatii, insa au si dezavantaje. Acestia pot fi inestetici, iar datorita greutatii mai mari lasa urme uneori pe nas dupa mai multe ore de purtare si cel mai neplacut lucru, se pot rupe. Exista o solutie si aici intervin cu succes lentilele de contact, care pot substitui ochelarii de vedere in special in cazul unor dioptrii mari sau cand pacientilor le este incomod sa foloseasca ochelarii in desfasurarea anumitor activitati.

  • Pot fi o alternativa la  purtarea ochelarilor?

Da, lentilele de contact sunt o alternativa viabila utilizarii ochelarilor. Imagineaza-ti ca porti lentile de contact fara sa iti faci griji legate de claritatea vederii sau ingustarea campului vizual. Acestea nu necesita ingrijire pentru ca nu se murdaresc si, cu ajutorul noilor tehnologii, beneficiezi de ele pana la 15-16 ore de purtare zilnica si fara ca nimeni sa observe acest lucru.

  • Care sunt variantele disponibile?

Lentilele de contact pot fi zilnice  (contin 30 de bucati in cutie), lunare (contin 6 bucati in cutie) sau anuale (o singura lentila in pachet).

  • Sunt usor de folosit?

Manevrarea lor se face cu usurinta. Cu putin exercitiu vei deveni expert in folosirea acestui mic, dar puternic ajutor care vine in intampinarea necesitatilor tale de a avea o vedere clara intreaga zi.  Exista riscuri la folosirea acestora? Respectand indicatiile primite, timpul de purtare si folosirea solutiilor potrivite riscurile vor fi evitate.

  • Cine poate folosi lentile de contact?

Orice persoana care poarta ochelari, de distanta sau de citit,  se poate bucura de folosirea acestora. Mai mult, exista si varianta de lentile de contact multifocale. In felul acesta ochelarii progresivi vor deveni istorie.

  • Cat costa?

Daca v-am spune ca utilizarea acestora ar fi echivalentul unei cafele? Poate nu te-ai gandit, dar impartind costul lentilelor la timpul cat le vei folosi, pretul va fi unul mic.

  • Care sunt beneficiile  lentilelor de contact?

Folosirea acestora cu respectarea indicatiilor iti aduce intr-adevar libertate. Le poti folosi la schi, cand mergi la bazin sau pur si simplu cand doresti sa iesi in evidenta cu o culoare diferita a ochilor, deoarece cele mai noi variante au tehnologie fotocromica. Si nu uita, in urma consultului oftalmologic medicul iti va face recomandarea cea mai potrivita nevoilor tale.

 

Echipa Ama Optic

Clinica de oftalmologie Ama Optimex

www.amaoptimex.ro

www.scapadeochelari.ro

Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati specialisti, oameni atenti la ce recomanda sunt mereu aproape de tine si iti pregatesc zilnic articole atent documentate, pentru a-ti oferi informatii corecte si complete despre subiectele tale de interes. Descopera care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta organismul uman, cum iti poti mentine starea de bine, dar si multe alte subiecte care te vor ajuta sa fii si sa te simti sanatos, increzator si plin de energie in fiecare zi!
Citiți mai multe de la acest autor
Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati...
Citiți mai multe de la acest autor