Cum să ai grijă de pielea uscată, cu tendință atopică?

17. 8. 2021 · Farmacistul Dr.Max · 2 minute de citit

Simptomele pielii uscate, cu tendință atopică

Pielea cu tendință atopică este de obicei foarte uscată, în principal în zona feței. Persoanele care au o piele uscată, cu tendință atopică resimt de obicei, o senzație accentuată de disconfort cutanat (,,strângere a pielii”) și mâncărime. În unele cazuri atopia poate fi însoțită de descuamări ale pielii, pete roșii și aspre. Simptome precum iritația permanentă și disconfortul cauzat de atopie sunt destul de dificil de tolerat, având un efect negativ asupra stării de bine a celor afectați.

Cauze

Atopia apare deseori în rândul celor care au o predispoziție genetică pentru această afecțiune. Atunci când pielea are un deficit de lipide, capacitatea ei de a se proteja scade. Rezultatul: devine vulnerabilă la iritații și alergeni. Polenul, praful, animalele și poluarea sunt factorii externi care declanșează de obicei, simptomele atopiei.

Sfaturi pentru îngrijirea și calmarea pielii uscate, cu tendință atopică

Deși scărpinatul poate conferi o ameliorare pe moment, în realitate acesta agravează și înrăutățește simptomele unei pieli uscate. Din aceasta cauză este important să îndepărtați cauza și nu efectul pruritului. Vă recomandăm introducerea unor pași esențiali în rutina de îngrijire a pielii:

  • Încercați să folosiți un produs de curățare îmbogățit cu lipide, cu efect anti-iritații precum Lipikar AP+ Ulei de Spălare de la La Roche-Posay, potrivit pentru întreaga familie (bebeluși, copii, adulți);
  • Aplicați în fiecare zi pe piele un produs emolient precum Lipikar AP+M Balsam cu Efect Triplu Reparator de la La Roche-Posay. Acesta va contribui la refacerea filmului hidrolipidic, conferind protecție pielii și reducând senzația de mâncărime;
  • Curățarea și îngrijirea corectă a pielii uscate, sensibile sunt esențiale și contribuie la calmarea mâncărimii, protejarea barierei protectoare a pielii și restaurarea confortului cutanat pe termen lung.