Cum oferi volum parului tau mai mult timp?

17. 8. 2021 · 2 minute de citit

La schimbarea de la cald la frig, cateva recomandari pentru o coama semeata, care atrage priviri.

Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
Cum oferi volum parului tau mai mult timp?

Continutul articolului

Putine tipuri de par au parte de volum natural. Si chiar si atunci cand te bucuri de un fir gros si robust, care nu se lipeste de scalp precum o fac, in mod uzual, firele subtiri si fragile, tot vei avea nevoie de cateva trucuri istete pentru a-ti mentine radacinile „la inaltime”, astfel incat parul tau sa arate mereu cu volum. Urmatoarele manevre se potrivesc pentru toate categoriile, grupate insa pe aspecte punctuale si felul cum le realizam.

TUNSOARE

Daca te deranjeaza faptul ca parul iti arata mereu pleostit, o solutie poate fi schimbarea frezurii. Indicat fiind ca acest lucru sa se intample la salon, unde un stilist priceput te poate consilia, oferind tunsorii tale o forma care sa te avantajeze. Pentru amplificarea volumului este recomandat sa tai din lungimea parului, un par mai scurt se infoaie mai usor, si sa adaugi din foarfeca cateva scari strategice, care realizeaza un joc 3D stratificat, ce da impresia de par mai voluminous instant.

SPALARE

Pe langa alegerea unei game speciale pentru volum, in cadrul careia samponul si balsamul sunt imbogatite cu microparticule care se prind ca niste tepi de fibra capilara, impidicand-o sa alunece usor la vale, este bine sa stii si cum le folosesti inteligent. Daca pe primul il aplici pe toata lungimea, frecand bine la radacina pentru curatare, pe al doilea este indicat sa-l pui strict pe partea mediana si varfuri, evitand cu desavarsire primii doi-trei centimetri de la scalp. O radacina atinsa de balsam inseamna ca parul ti se va lasa mai repede, iar tu nu vrei asta.

USCARE SI COAFARE

Un mod ideal, pentru a putea obtine volum suplimentar care rezista mai mult, este sa prinzi parul usor umed (dupa ce l-ai lasat suficient intr-un prosop de microfibra, care sa absoarba apa fara multa frecare) intr-o coada in crestetul capului, eventual peste noapte. Ideea e de a obisnui radacina cu pozitia ridicata, pentru ca atunci cand lasi parul liber, sa ramana mai umflat la nivelul scalpului. Iar daca te speli si te usuci pe loc, aplica putina spuma la baza firelor si foloseste foehnul si peria in timp ce stai cu capul in jos, pentru acelasi efect de radacina ridicata la finalul operatiunii.

Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati specialisti, oameni atenti la ce recomanda sunt mereu aproape de tine si iti pregatesc zilnic articole atent documentate, pentru a-ti oferi informatii corecte si complete despre subiectele tale de interes. Descopera care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta organismul uman, cum iti poti mentine starea de bine, dar si multe alte subiecte care te vor ajuta sa fii si sa te simti sanatos, increzator si plin de energie in fiecare zi!
Citiți mai multe de la acest autor
Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati...
Citiți mai multe de la acest autor

Continutul articolului