Cat de important este optimismul pentru a-ti atinge obiectivele? 

17. 8. 2021 · Farmacistul Dr. Max · 2 minute de citit

Specialistii in neurostiinte si psihologie au demonstrat influenta reala pe care o au optimismul si gandirea pozitiva in reusita pe plan personal si profesional. Faptul ca vezi „paharul pe jumatate plin“ te ajuta, asadar, sa ai succes? Noi spunem ca da.

Iata ce rol are optimismul atunci cand vine vorba despre atingerea obiectivelor:

1.Vezi oportunitati acolo unde altii vad doar piedici. Unghiul din care privesti o problema este esential pentru rezolvarea ei. Daca vezi doar obstacole peste tot, vei ajunge mult mai greu la capatul drumului. 

2. Te ajuta sa te mobilizezi. Pesimismul te paralizeaza si simti ca nu mai ai niciun fel de motivatie. Daca tu crezi ca nu te asteapta nimic bun, atunci nici nu iti vei aduna puterile ca sa avansezi in directia indeplinirii obiectivului. 

3. Iti revii mai repede in urma esecurilor. Cu ajutorul optimismului, iti vei regasi mai repede seninatatea care te ajuta sa nu te descurajezi si starea de spirit ti se va imbunatati, ceea ce te va ajuta sa te concentrezi mai bine asupra lucrurilor pe care vrei sa le duci la bun sfarsit.

4. Exista un risc mai mic sa suferi de depresie sau sa te imbolnavesti. O persoana optimista are in organism un nivel mai scazut de cortizol (hormonul stresului), care, in cantitati mari, ne afecteaza sanatatea.  

5. Vei avea o stima de sine mai mare. Reusitele duc la cresterea increderii in propriile forte, ceea ce iti asigura pe mai departe doza necesara de optimism ca sa poti avansa pe drumul pe care ti l-ai propus. 

6. Suport social. Optimistii au, in general, mai multi prieteni, care ii ajuta in perioadele mai stresante, le ofera sprijin si cunostinte, astfel incat sa termine cu succes ceea ce au inceput.

Optimismul este o atitudine! Invata-l, fiindca vei avea doar de castigat

Editura Philobia iti recomanda cartea: Ghidul persoanei fericite (Vanessa Mielczareck)
Un ghid bazat pe principiile psihologiei moderne, ale legii atractiei, pe puterea gandirii pozitive si a intuitiei, astfel incat sa ne luam viata in propriile maini, sa scapam de autosabotajul inconstient si de scenariile negative si sa integram energiile pe care le aduc cu ele bucuria si linistea. Un instrument care ne va ajuta sa realizam cele mai profunde dorinte. 
Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati specialisti, oameni atenti la ce recomanda sunt mereu aproape de tine si iti pregatesc zilnic articole atent documentate, pentru a-ti oferi informatii corecte si complete despre subiectele tale de interes. Descopera care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta organismul uman, cum iti poti mentine starea de bine, dar si multe alte subiecte care te vor ajuta sa fii si sa te simti sanatos, increzator si plin de energie in fiecare zi!
Citiți mai multe de la acest autor
Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati...
Citiți mai multe de la acest autor