Alaturi de varstnici: Dr.Max sprijina misiunea Asociatiei Niciodata Singur

De mai bine de un an, de cand am lansat primele farmacii in Romania, noi, cei din echipa Dr.Max, am pus in fiecare zi oamenii pe primul loc. Am ascultat cu atentie nevoile si dorintele fiecarei persoane care ne-a trecut pragul sau care ne-a cerut, in cadrul proiectului online Întreaba farmacistul, un sfat personalizat. În fiecare actiune desfasurata pana in prezent, fie ea online sau offline, am fost alaturi de oameni.

Pentru ca oamenii conteaza.

Dr.Max, alaturi de Asociatia Niciodata Singur

Punem in continuare, in fiecare zi, oamenii pe primul loc si tinem cont de nevoile lor. Inclusiv de nevoia varstnicilor de a simti ca fac parte din comunitate, de a se bucura de o viata normala, din care sa nu lipseasca accesul la serviciile de sanatate.

Din nefericire, 1,5 milioane de varstnici din Romania sufera de singuratate, potrivit studiului GFK, realizat pe un esantion reprezentativ de 500 de persoane, in anul 2015 pentru Fundatia Regala Margareta a Romaniei.

Noi, cei din familia Dr.Max, sprijinim initiativa Asociatiei Niciodata Singur si ne alaturam prietenilor de nadejde ai varstnicilor afectati de singuratate, de saracie si de problemele de sanatate, probleme care implica, de cele mai multe ori, costuri foarte mari si pe termen lung.

Fii si tu prietenul varstnicilor afectati de singuratate!

Pentru ca fiecare dintre noi poate contribui la schimbarea in bine a vietii varstnicilor afectati de singuratate, cu o vorba buna sau cu un gest plin de generozitate, te invitam si pe tine sa ajuti persoanele varstnice din Romania sa aiba parte de o batranete plina de demnitate!

Cum poti face acest lucru? Prin cumpararea oricarui produs marca Dr.Max, in perioada 1 aprilie-31 mai 2021: fie din farmaciile fizice Dr.Max, fie din farmacia online Dr.Max.

Pentru fiecare produs marca Dr.Max cumparat, noi vom dona cate 1 leu catre Asociatia Niciodata Singur.

La ce vor fi folosite fondurile stranse?

  • vizite de socializare si sprijin practic la domiciliul varstnicilor izolati, care isi regasesc astfel bucuria unui nou prieten;
  • ajutor material pentru varstnici: donatiile si sponsorizarile primite sunt atent distribuite de voluntari si apreciate de varstnicii cu venituri scazute;
  • excursii si iesiri, o vacanta de cateva zile, aniversari si sarbatori petrecute impreuna;
  • activitati socio-culturale diverse, de la evenimente sociale si culturale, sezatori de tricotat sau sezatori literare si intalniri intergenerationale.

Despre Asociatia Niciodata Singur

Niciodata Singur este despre „a fi impreuna”: impreuna in cauza singuratatii varstnicilor, impreuna pentru demnitate la orice varsta, impreuna prin voluntariat si implicare, pentru un impact de durata in viata batranilor nostri.

Povestea Asociatiei Niciodata Singur a luat nastere in 2006, ca program dezvoltat de Fundatia Regala Margareta a Romaniei, ce venea in sprijinul varstnicilor afectati de izolare sociala si saracie.

Fondata noua ani mai tarziu, Asociatia Niciodata Singur - Prietenii Varstnicilor isi doreste sa contribuie la crearea unei societati in care persoanele varstnice sa aiba parte de o viata sanatoasa, activa si demna.

Organizatia deruleaza constant actiuni, pe plan local si national, care au ca principal obiectiv imbunatatirea calitatii vietii varstnicilor – in general, cu varsta de peste 60 de ani, care locuiesc singuri sau in caminele de batrani, cu venituri reduse si care nu beneficiaza de sprijin financiar si moral din partea familiei.

Astfel, prin mobilizarea a 120 de voluntari din 6 judete ale tarii, asociatia ofera persoanelor varstnice sprijin financiar, sprijin practic (ajutor la cumparaturi, procurare de medicamente, insotire la medic etc.) si, foarte important, sprijin emotional, esential pentru o viata traita in tihna, pentru o viata in care micile bucurii, precum comunicarea cu voluntarul care-ti devine si prieten, sunt o adevarata binecuvantare.

Asociatia Niciodata Singur - Prietenii Varstnicilor a aparut ca o adevarata binecuvantare si in viata doamnei Victoria Ene, 84 de ani, ramasa vaduva dupa o casnicie de lunga durata.

Blanda, prietenoasa, cu o minte foarte agera, ne-a povestit pret de cateva ore despre cum a ales sa-si traiasca viata, despre momentele ei preferate, care o bucura si acum, cand le retraieste, dar si despre cum isi alina singuratatea si despre cum face fata izolarii, ipostaza in care ne-am regasit cu totii in ultimul an, fortati de pandemie.

Pentru batrani, insa, este o realitate constanta. O adevarata suferinta, cum ne-a explicat doamna Victoria Ene. Pana la debutul pandemiei, si-a gasit alinarea in activitatile de grup organizate de Asociatia Niciodata Singur - Prietenii Varstnicilor:

„Mergeam la sediu, la impletit fulare, la doctor, in excursii. Si ma simteam asa de implinita. Stateam de vorba, fiecare povestea ce facea. Era o relaxare. O zi pe luna daca ti-o facea mai frumoasa, parca traiai altfel.”

Astazi, doamna Victoria Ene primeste vizitele Danei, voluntara asociatiei care o are in grija - fizic, mai rar decat inainte, din cauza pandemiei, dar la telefon si online - zilnic. Dana a ajutat-o si cu mersul la medic, dar si sa invete sa foloseasca tableta, oferita de asociatie, prin intermediul careia tin legatura mai usor.

Sprijinul si prietenia daruite de Asociatia Niciodata Singur au ajutat-o pe doamna Victoria Ene sa invinga depresia dupa moartea sotului, sa simta ca apartine unei comunitati si ca merita sa se bucure de o viata demna, traita in tihna.