Iti poti ridica reteta compensata sau gratuita din farmaciile Dr. Max, din orice localitate, chiar daca medicul se afla in alt judet

23. 4. 2021 · Farmacistul Dr. Max · 3 minute de citit
Iti poti ridica reteta compensata sau gratuita din farmaciile Dr. Max, din orice localitate, chiar daca medicul se afla in alt judet

Pana la data de 31 martie 2021, pacientii asigurati puteau ridica reteta compensata sau gratuita doar din farmaciile aflate in contract cu aceeasi casa de asigurari cu a medicului prescriptor.

Incepand cu data de 1 aprilie 2021, orice pacient asigurat poate ridica prescriptia medicala din orice farmacie aflata in contract cu orice casa de asigurari, fara a mai tine cont de casa de asigurari a medicului prescriptor, anunta comunicatul de presa publicat pe site-ul oficial al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

De la aceasta noua reglementare sunt exceptate medicamentele aferente contractelor Cost-Volum-Rezultat, care sunt eliberate indiferent de casa de asigurari de sanatate in evidenta careia este luat asiguratul. In acest caz, conditia este ca furnizorul de medicamente sa aiba contract cu aceeasi casa de asigurari de sanatate cu care are si medicul prescriptor.

In conformitate cu normele contractuale, sunt considerate contracte Cost-Volum-Rezultat urmatoarele:

  • contractele in care detinatorul autorizatiei de punere pe piata se angajeaza sa furnizeze, in mod gratuit, un anumit numar de unitati, pentru un anumit numar de pacienti, pe o anumita perioada de timp, cu conditia de a atinge o tinta terapeutica stabilita;
  • contractele in care detinatorul autorizatiei de punere pe piata se angajeaza sa furnizeze medicamentul inclus in lista cu un anumit pret negociat, pentru o anumita categorie de pacienti, pe o anumita perioada de timp, cu conditia de a atinge o tinta terapeutica stabilita.

Beneficii concrete pentru pacientii asigurati, prevazute in Ordonanta de Urgenta nr. 351 din 25.03.2021, privind modificarea si completarea unor acte normative din domeniul sanatatii, publicata in Monitorul Oficial nr. 313 din 29.03.2021

  • Daca medicul curant se afla in alta localitate fata de cea in care ai tu domiciliul, acum poti ridica, din orice localitate, reteta compensata sau gratuita prescrisa de el. Economisesti timp pretios si, cel mai important, ai mai multa grija de sanatatea ta si de sanatatea celor din jurul tau, mai ales in contextul pandemic.
  • Mai mult decat atat, daca ajuti pe cineva drag din familia ta, care locuieste intr-un alt judet si merge la medicul din zona lui, acum nu mai este necesar sa te deplasezi pana in judetul respectiv, pentru a-i putea ridica reteta. Ii poti ridica medicamentele prescrise de la orice farmacie Dr. Max din tara.
  • Nu in ultimul rand, daca obisnuiesti sa-ti ridici sau sa ridici reteta cuiva drag, prescrisa de un medic care are contract incheiat cu Casa OPSNAJ (Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti), si pana acum trebuia sa mergi intr-o farmacie care are, la randul sau, contract cu Casa OPSNAJ, incepand cu 1 aprilie 2021, poti ridica reteta din orice farmacie, indiferent daca are sau nu contract incheiat cu aceasta institutie.

Asadar, reglementarea intrata in vigoare incepand cu data de 1 aprilie 2021 vine in sprijinul asiguratilor, precum si in sprijinul persoanelor apropiate asiguratilor, care obisnuiesc sa-i ajute pe acestia cu ridicarea retetelor din farmacii.

Vino la orice farmacie Dr. Max din tara, pentru a-ti ridica medicamentele prescrise de medic. In plus, daca trebuie sa ridici medicamente care sunt compensate partial, in functie de sublista in care sunt incluse, iti reamintim ca beneficiezi de Dr. Max, la toate farmaciile noastre din tara.

Specialistii din familia Dr. Max sunt pregatiti sa te asculte de fiecare data si sa iti ofere tot sprijinul si sfaturile utile de care ai nevoie. Pentru ca Dr. Max este si va fi intotdeauna alaturi de oameni.

Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati specialisti, oameni atenti la ce recomanda sunt mereu aproape de tine si iti pregatesc zilnic articole atent documentate, pentru a-ti oferi informatii corecte si complete despre subiectele tale de interes. Descopera care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta organismul uman, cum iti poti mentine starea de bine, dar si multe alte subiecte care te vor ajuta sa fii si sa te simti sanatos, increzator si plin de energie in fiecare zi!
Citiți mai multe de la acest autor
Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati...
Citiți mai multe de la acest autor