Zahar de cocos, 250g, Solaris

Dieta si nutritie

Brand: SOLARIS
In stoc
15,39 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

17536160

Zaharul de cocos este un indulcitor natural ce rezulta prin cristalizarea nectarului florilor cocotierului (Cocos nucifera). Zaharul de cocos se obtine prin evaporare din seva florilor cocotierului si poate fi adaugat in limonada, ceai si deserturi coapte.

Beneficii:

- Previne cresterea brusca a glicemiei.

- Sustine sanatatea gastro-intestinala.

- Contine un procent mai mic de fructoza comparativ cu zaharul alb.

- Poate contribui la reglarea lichidelor din organism.

Compozitie:

- Vitamina C, vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B4, B10).

- Minerale: potasiu (mai ales), dar si fier, magneziu, zinc, sodiu, calciu.

- Indice glicemic mic sau mic spre mediu – indicele glicemic al zaharului de cocos a fost masurat de mai multe organizatii internationale, cele mai multe studii atribuindu-i acestuia un indice. glicemic mic sau mic spre mediu (intre 35-54). Indicele glicemic al zaharului de cocos este mai mic decat al zaharului alb care are un indice glicemic mare, de 60-70.

- Polifenoli, antioxidanti si inulina (un tip de fibra solubila care are proprietatea de a incetini viteza de eliberare a glucidelor in sange, dupa mese).

Mod de utilizare:

Zaharul de cocos este utilizat ca indulcitor pentru diferite preparate gatite, bauturi, ciocolata calda, ceai, cafea, limonada, lapte, iaurt, creme. De asemenea, mai poate fi adaugat in compozitia inghetatei, cerealelor, orezului cu lapte, salatei cu fructe.

Intrucat are o aroma intensa de caramel, zaharul de cocos se potriveste foarte bine produselor de patiserie ori cofetarie care contin ciocolata si unele condimente fierbinti precum: scortisoara, nucsoara, ghimbirul, cardamomul. Totodata, se dizolva si se omogenizeaza foarte bine in combinatie cu unt sau oua.

Recomandari:

Desi contine unii nutrienti benefici pentru organism, zaharul de cocos, intocmai precum majoritatea indulcitorilor, este o sursa bogata de zaharuri si calorii. Din acest motiv, este recomandat consumul unei cantitati mici si folosirea cu moderatie a zaharului de cocos, precum si a oricaror indulcitori.

Este recomandat sa consultati un medic nutritionist inainte de consumul zaharului de cocos, in cazul in care prezentati simptomele unor boli grave si, in special, in cazul diabetului, a bolilor metabolice, hepatice sau renale.

Avertizari:

Excesul de zahar adaugat in dieta poate genera efecte adverse precum agravarea inflamatiilor, nivel crescut al glicemiei, acumularea unor kilograme in plus si poate predispune la riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, a sindromului metabolic si la cresterea nivelului colesterolului LDL si a trigliceridelor.

Forma de prezentare: Punga 250g

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 20.04.2021