Ulei esential de Vetiver, 5ml, Mayam

Frumusete si ingrijire

Brand: MAYAM
In stoc
13,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Ulei esential de Vetiver, 5ml, Mayam

652356472

Uleiul esential de vetiver este des utilizat in parfumerie pentru mirosul sau profund, tenace, cu note pamantii, fiind si fixator pentru parfumuri. In aplicatii pe piele este folosit pentru efectul de stimulare a circulatiei sanguine si limfatice.

Proprietati:

- Vetiverul este o planta care creste in smocuri similare cu iarba, este inalta, are frunzele lungi si dese, cu un complex de radacini subterane care se adancesc la peste 1 metru, radacini din care se extrage uleiul esential. Iarba de vetiver a fost folosita in Calcuta si Haiti pentru confectionarea acoperisurilor de stuf si pentru copertine, jaluzele sau umbrele de soare, in timp ce in Java, radacinile au fost folosite pentru tesutul covoarelor. Nu este de neglijat nici faptul ca planta limiteaza eroziunea solului.

- Uleiul esential de vetiver este azi un ingredient popular in parfumerie, la care se apeleaza indeosebi pentru crearea parfumurilor barbatesti; se foloseste de asemenea si la fabricarea de sapunuri, produse de toaleta sau produse cosmetice.

- Este obtinut prin distilarea cu aburi a radacinilor, rezultand un lichid vascos de culoare maronie, miros pregnant si tenace, cald, bogat, cu note pamantii si ierboase, cu subnote lemnoase.

Parfumant cu note pamantii, este nota olfactiva de fond si fixator de parfum; circulator, tonic arterial si venos, tonic limfatic, de ajutor in edeme, varice, flebite; stimulator al sistemului imunitar, destresant, usor afrodisiac.

Mod de utilizare:

- Este un produs ce nu se foloseste ca atare pe piele, doar ca ingredient in preparate cosmetice, parfumuri si compozitii pentru aromaterapie;

- Ca nota de baza si fixator, pentru formularea parfumurilor, in special a celor barbatesti; alaturi de alte esente cu note de varf, mijloc si de baza, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide (vezi articol tematic); ca ingredient pentru parfumarea cosmeticelor, a deodorantelor sau a sapunurilor; ca ingredient in preparate cosmetice pentru masaje drenante si cu efect de stimulare a circulatiei sanguine; inclus in uleiuri sau creme de masaj, alaturi de alte esente si extracte specifice; se poate folosi in dozaj de pana la 2% insa fiind un ulei esential puternic si cu miros pregnant, se utilizeaza de regula in concentratii mai mici.

Forma de prezentare: Sticluta de 5ml

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 12.10.2021