Taficen crema, 15 g, Antibiotice

Medicamente fara reteta

28,78 Lei
Produs indisponibil

Despre produs

7478059

Taficen crema este utilizat pentru infectii fungice ale pielii (determinate de dermatofiti ca Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes sau de Epidermophyton floccosum, Microsporum canis): tinea pedis (picior de atlet), tinea cruris, tinea corporis, pitiriazis (tinea) versicolor determinata de Malassezia furfur forma Pityrosporum ovale, candidoze cutanate.

Dozaj:

Adulti si adolescenti
Crema trebuie aplicata la nivelul zonei cutanate afectate si pe zonele inconjuratoare, in strat subtire, apoi se maseaza usor. Zona afectata trebuie curatata si uscata inaintea aplicarii cremei. In caz de intertrigo (interdigital, interfesier, inghinal), zona pe care a fost aplicata crema poate fi acoperita cu o fasa de tifon, in special in timpul noptii.

Durata tratamentului si frecventa administrarilor:

Tinea pedis: 1 administrare pe zi timp de o saptamana.

Tinea cruris si tinea corporis: 1 administrare pe zi timp de o saptamana.

Candidoza cutanata: 1-2 administrari pe zi timp de 1-2 saptamani.

Pitiriazis versicolor: 1-2 administrari pe zi timp de 2 saptamani.

Ameliorarea simptomatologiei clinice apare, in general, in decurs de cateva zile. Tratamentul neregulat sau intreruperea prematura a tratamentului prezinta riscul revenirii simptomatologiei. Daca nu se observa semne de ameliorare dupa 2 saptamani de tratament, se recomanda control medical.

Copii cu varsta sub 16 ani:
Experienta administrarii Taficen la copii cu varsta sub 16 ani este limitata; de aceea, nu se recomanda utilizarea medicamentului la acest grup de varsta.

Pacienti varstnici:
Nu este necesara ajustarea dozelor. Se recomanda aceleasi doze ca la adulti.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la clorhidratul de terbinafina sau la oricare dintre excipienti.

Atentionari:
Se recomanda utilizarea Taficen doar pentru administrare cutanata.

A se evita contactul cu ochii. In cazul contactului ocular accidental, ochii trebuie spalati cu apa.

A nu se utiliza la nivelul unor suprafete cutanate mari, in special daca tegumentele nu sunt intacte. Nu se recomanda utilizarea Taficen sub pansament ocluziv decat la indicatia medicului specialist.

Alcoolul cetostearilic si alcoolul cetilic din compozitia medicamentului pot provoca reactii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatita de contact). La aparitia reactiilor de hipersensibilitate cutanata se intrerupe tratamentul.

Propilenglicolul din compozitia medicamentului poate determina iritatie cutanata.

Interactiuni: nu sunt cunoscute.

Sarcina:
Studiile efectuate la animale nu au indicat potential teratogen sau embriofetotoxic al terbinafinei. Studiile de fertilitate efectuate la animale nu au indicat reactii adverse. Nu sunt disponibile date clinice referitoare la administrarea Taficen la gravide. De aceea, cu exceptia cazurilor in care beneficiul terapeutic matern depaseste riscul posibil la fat, Taficen nu trebuie utilizat in sarcina.

Terbinafina este excretata in laptele matern si, de aceea, femeile nu trebuie sa utilizeze Taficen in perioada de alaptare. Sugarii nu trebuie sa vina in contact cu zonele de piele pe care a fost aplicata crema, inclusiv cea de la nivelul sanilor.

Condus auto:
Taficen nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse:
Reactiile adverse sunt clasificate in functie de frecventa, folosind urmatoarea conventie: foarte frecvente (≥1/10), frecvente (≥1/100.

Forma de prezentare: tub de 15g.

Data ultimei actualizari 11.06.2021