Dieta si nutritie

Sirop de artar grad A, 187ml, Solaris

Brand: SOLARIS
37,89 Lei

Pret / BUC: 37,89 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Sirop de artar grad A, 187ml, Solaris

17536007

 

Siropul de artar este mai eficient decat mierea din punct de vedere al numarului de calorii dar si al procentului mai ridicat de minerale, acesta si-a cunoscut faima in Canada si-n toata America de Nord, dar incepe sa fie cunoscut si in Europa. Bogat in mangan si zinc, siropul de artar previne afectiunile inimii, ii ajuta pe barbati in prevenirea aparitiei cancerului la prostata si protejeaza sistemul imunitar. Este foarte util si in curele de slabire.

Siropul de artar provine din seva artarului de zahar, artarului negru sau artarului rosu (in natura existand 10 specii de artar). Procesul de extragere este destul de simplu, incepand cu gaurirea arborelui, care permite ca seva sa curga. Seva este transparenta, aproape lipsita de gust si cu un continut scazut de zahar in momentul in care este extrasa din artar.

Aceasta seva poate fi recoltata numai incepand cu sfarsitul lunii februarie pana la mijlocul lunii aprilie, urmand ca apoi sa fie fiarta pana la evaporarea continutului de apa ramanand in urma aroma si culoarea caracteristica siropului de artar si continutul de zahar creste cu 60-70%. In functie de culoarea obtinuta, de data de recoltare si de gust, siropul de artar este clasificat in categoriile: A, B sau C, insa toate tipurile de sirop de artar aduc aceleasi beneficii si sunt incarcate cu la fel de multi nutrienti.

Beneficiile siropului de artar:

  • Efectul antioxidant al siropului de artar datorita continutului de mangan. Manganul este un cofactor esential intr-o serie de enzime importante in productia de energie si pentru protectia antioxidanta. 

  • Siropul de artar este plin si de fenoli - compusi antioxidanti din siropul de artar - care pot ajuta ca diabeticii sa isi mentina nivelul glicemiei la cote normale. Fenolii inhiba enzimele care sunt implicate in conversia carbohidratilor in zahar. 22% din doza recomandata zilnic de mangan este continut in numai 13 g de sirop de artar.

  • Siropul de artar este bogat in zinc. Zincul este necesar pentru functionarea adecvata a celulelor endoteliale si ajuta la preventia daunelor endoteliale cauzate de oxidarea colesterolului rau LDL si a altor grasimi oxidate. Membranele endoteliale ce au un continut scazut de zinc sunt mult mai predispuse deteriorarii. De asemenea, studiile arata ca persoanele care au carente de mangan, un mineral continut din plin in siropul de artar, au un nivel scazut de colesterol bun.

  • Siropul de artar este benefic pentru potenta. Unii barbati folosesc siropul de artar pentru sanatatea sistemului reproducator, acesta furnizand beneficii specifice pentru barbati. Zincul este concentrat intr-o cantitate mai ridicata in prostata decat intr-un alt tesut uman, iar nivelurile scazute de zinc din aceasta glanda sunt de multe ori responsabile pentru cresterea riscului de cancer de prostata. De fapt, zincul este un mineral folosit in scop terapeutic de catre cei din domeniul sanatatii pentru reducerea marimii prostatei.

  • Siropul de artar contine nenumarati nutrienti printre care zinc, mangan, fier, calciu si potasiu. Siropul de artar contine chiar de 15 ori mai mult calciu decat mierea, un alt indulcitor favorit. Prin comparatie cu acelasi aliment, siropul de artar are si un continut mai scazut de sare. Dintre vitamine, siropul de artar contine cantitati decente de niacina, vitamina B2, vitamina B5, acid folic, vitamina B6, biotina si vitamina A.

  • Potential efect neuroprotector – conform unor studii, poate reduce riscul aparitiei afectiunilor neurodegenerative, precum Alzheimer.

Contraindicatii:

Trebuie luat in considerare faptul ca siropul de artar reprezinta in proportie de 66-70% (sucoza/zaharoza) si nu este cazul sa il consumati in exces. Prea mult zahar in organism creste riscul de obezitate, diabet, niveluri nesanatoase de grasimi si colesterol in organis. Prin urmare, indiferent de beneficiile siropului de artar, consumati-l cu moderatie.

Siropul de arțar furnizeaza corpului carbohidrati, in special sub forma de zaharuri, fara aport de fibre asociat. Ca rezultat, integrarea in alimentație a siropului de artar poate provoca fluctuatii in ceea ce priveste glicemia si nivelul de insulina, putand provoca anumite efecte adverse persoanelor cu diabet.

Compozitie: sirop de artar 

Diferenta intre gradele A, B, C, D ale siropului de artar:

  • Gradele siropului de artar nu se refera la calitatea acestuia, ci se refera la aroma si culoarea siropului. 

  • Siropul de grad A este de obicei din productia timpurie, este mai deschis la culoare, si mai putin aromat, are un gust mai putin intens. 

  • Siropul de grad D este din productia cea mai tarzie, culoarea este brun inchis, iar aroma este deosebita, intensa.

  • Siropurile de grad B si C sunt intermediare ca perioda de recoltare, intensitatea gustului si a culorii.

Forma de prezentare: sticla 187ml

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 20.04.2021