Rennie Peppermint, 24 comprimate, Bayer

Medicamente fara reteta

Brand: BAYER

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

18,49 Lei
Stoc epuizat

Descriere si prospect: Rennie Peppermint, 24 comprimate, Bayer

1053483

Rennie Pepermint este un antiacid, substantele active din componenta sa neutralizand secretia acida gastrica.

Rennie Pepermint amelioreaza rapid afectiunile si simptomele asociate hiperaciditatii gastrice, cum sunt pirozisul, refluxul gastro-esofagian, indigestia, indigestia din perioada de sarcina, episoadele de gastralgie, senzatie de plenitudine gastrica, balonare.

Compozitie: un comprimat masticabil contine carbonat de calciu 680 mg (echivalent cu 272 mg calciu elementar) si carbonat de magneziu greu 80 mg (echivalent cu 20 mg magneziu elementar) si excipienti: zahar, amidon de porumb pregelatinizat, amidon de cartofi, talc, stearat de magneziu, parafina lichida usoara, aroma Peppermint, aroma de lamaie. Un comprimat masticabil contine zahar 475 mg.

Mod de utilizare: se administreaza doar la adulti si copii peste 12 ani. Doza recomandata este de 1 – 2 comprimate masticabile, ce pot fi supte sau mestecate, doza maxima zilnica ce poate fi administrata fiind de 16 comprimate masticabile. Tratamentul nu trebuie sa depaseasca 10 zile. Nu utilizati doze mai mari decat cele indicate in prospect sau cele prescrise de catre medic. In cazul in care considerati ca efectul este prea slab sau prea puternic, intreabati medicul sau farmacistul. Nu utilizati Rennie Pepermint o perioada indelungata doar daca aceasta va este indicat de catre medicul dumneavoastra.

Precautii:

Trebuie sa cereti sfatul medicului daca utilizati concomitent alte medicamente. Actiunea antibioticelor din grupa tetraciclinelor si a altor medicamente, poate fi afectata atunci cand sunt administrate concomitent cu Rennie Pepermint. Trebuie pastrat un interval de timp de 2 ore intre administrarea Rennie Pepermint si a celorlalte medicamente. A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 0 C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Atentionari:

In special la pacientii cu functie renala afectata, administrarea pe o perioada indelungata de doze mari poate avea drept consecinta hipercalcemie sau hipermagneziemie si alcaloza, ce se pot asocia cu simptome gastrice (greata si varsaturi) si slabiciune musculara neobisnuita. in astfel de cazuri trebuie intrerupta administrarea produsului si trebuie sa te adresezi imediat medicului.

Efecte secundare:

Rennie Pepermint poate fi utilizat in perioada de sarcina doar daca este strict necesar. Rennie Pepermint poate fi administrat in timpul alaptarii. Rennie Pepermint nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse:

Foarte rar au fost raportate fenomene de hipersensibilitate. Simptomele includ prurit, angioedem (ce se manifesta prin umflarea buzelor, limbii si a epiglotei) si socul anafilactic (respiratie dificila, puls accelerat, ameteli, pierderea constientei).

Contraindicatii:

Nu utilizati Rennie Pepermint daca: sunteti alergic la oricare dintre componentii produsului, suferiti de tulburari renale grave, ai hipercalcemie. Daca acuzati in mod frecvent gastralgii trebuie sa cereti sfatul medicului inainte de a utiliza Rennie Pepermint.

Forma de prezentare: o cutie cu 24 de comprimate.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 22.06.2021