Ibalgin Rapid 400mg, 12 comprimate, Sanofi

Medicamente fara reteta

Brand: SANOFI

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat și nu se cunoaste o data exactă a livrării sale la depozit.

20,79 Lei
Stoc epuizat

Despre produs

7477264

Ce este Ibalgin Rapid si pentru ce se utilizeaza

Substanta activa a medicamentului – ibuprofen - apartine unui grup de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS); medicamente care amelioreaza durerea si febra. Ibalgin Rapid contine ibuprofen sub forma de lizinat de ibuprofen, care este usor desfacut in organism si substanta activa se absoarbe semnificativ mai rapid in circulatia sanguina, astfel incat ajunge rapid la locul durerii. Ibalgin Rapid este destinat pentru tratamentul simptomatic al durerii acute de intensitate usoara pana la moderata de diverse origini, cum sunt durerile de cap (incluzand durerea de cap cu senzatie de tensiune si migrenele), durerea de dinti, durerea dupa extractie dentara (incluzand indepartarea chirurgicala a dintilor impactati), durerile musculare si durerile menstruale. De asemenea, Ibalgin Rapid se utilizeaza si pentru tratamentul simptomatic al febrei. Medicamentul poate fi utilizat de catre adultii si adolescentii cu greutatea de cel putin 40 kg (cu varsta de 12 ani si peste).

Cum sa luati Ibalgin Rapid

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti si adolescenti cu greutatea de cel putin 40 kg (cu varsta de 12 ani si peste)
Doza initiala este de 1 comprimat Ibalgin Rapid (400 mg de ibuprofen), dupa care se administreaza la nevoie 1 comprimat (400 mg de ibuprofen) la fiecare 6 ore, dupa cum este necesar.
Pastrati un interval de cel putin sase ore intre doze si nu depasiti 3 comprimate Ibalgin Rapid (1200 mg ibuprofen) in 24 de ore fara recomandarea medicului.

Medicamentul Ibalgin Rapid nu trebuie utilizat la copiii cu greutatea sub 40 kg (cu varsta sub 12 ani), din cauza cantitatii de substanta activa dintr-un comprimat.

Varstnici: la pacientii varstnici, doza este aceeasi ca la adulti, dar este necesara prudenta sporita.

Insuficienta hepatica sau renala: la pacientii cu insuficienta renala si hepatica, este necesara prudenta sporita.

Adresati-va unui medic daca administrarea acestui medicament la adulti este necesara pentru mai mult de 3 zile in caz de migrena sau febra sau pentru mai mult de 4 zile in cazul tratamentului durerii, sau daca simptomele se agraveaza. Daca administrarea acestui medicament la adolescenti (cu varsta de 12 ani si peste) este necesara pentru mai mult de 3 zile sau daca simptomele se agraveaza, trebuie sa va adresati unui medic. A nu se depasi doza recomandata sau durata recomandata a tratamentului.

Daca luati mai mult Ibalgin Rapid decat trebuie: solicitati imediat asistenta medicala in caz de supradozaj sau de ingestie accidentala a comprimatelor filmate de catre un copil. Principalele semne de supradozaj sunt greata, varsaturi, dureri de stomac, sangerare gastro-intestinala, diaree, dureri de cap, ameteli sau somnolenta. De asemenea, poate sa apara agitatie, somnolenta, dezorientare sau coma. Ocazional, pacientii pot avea
convulsii. In intoxicatiile grave, poate sa apara acidoza metabolica si timpul de protrombina/INR poate fi prelungit, probabil din cauza interferentei cu factorii de coagulare din circulatie. Pot sa apara insuficienta renala acuta si leziuni ale ficatului. La pacientii astmatici, este posibila o exacerbare a astmului. In plus, mai pot sa apara tensiune arteriala mica si scaderea frecventei respiratiilor.

Daca uitati sa luati Ibalgin Rapid: daca ati uitat sa luati o doza, nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Probabilitatea aparitiei reactiilor adverse creste la pacientii varstnici, la pacientii cu istoric de ulcer gastric sau duodenal (in principal cu sangerari sau perforatie a mucoasei), la pacientii tratati pe termen lung cu medicamente care contin acid acetilsalicilic.

Intrerupeti utilizarea acestui medicament si solicitati imediat asistenta medicala la aparitia oricarei reactii de hipersensibilitate, cum sunt eruptie trecatoare pe piele, leziuni ale mucoaselor, urticarie, aparitia brusca a unor umflaturi in jurul ochilor, senzatie de tensiune in piept insotita de dificultati la respiratie sau la inghitire, urmate de dureri epigastrice sau tulburari de vedere, sau in cazul sangerarii de la nivelul tractului digestiv (varsaturi cu sange sau scaune de culoare neagra).

Reactiile adverse care pot aparea sunt enumerate mai jos pe categorii de frecventa:

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane): greata, varsaturi, arsuri in capul pieptului, diaree, constipatie, flatulenta.

Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane): durere la nivelul abdomenului si sangerari usoare in stomac si/sau intestin care pot cauza anemie in cazuri exceptionale.

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de persoane): dureri de cap, vertij (ameteli), insomnie, agitatie, iritabilitate sau oboseala, tulburari de vedere, urticarie, mancarime, reactii alergice (cum sunt eruptie trecatoare si mancarime pe piele, precum si crize de astm bronsic), inflamare a mucoasei stomacului (gastrita), ulceratie gastro-intestinala
uneori insotita de sangerare (scaune de culoare neagra si varsaturi cu sange) si perforatie, inflamatia mucoasei din gura cu ulceratii (stomatita ulcerativa), agravarea bolii intestinale preexistente (colita sau boala Crohn).

Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 de persoane):insuficienta cardiaca, meningita aseptica (mai ales la pacienti cu afectiuni ale tesutului conjunctiv sau lupus eritematos sistemic), tulburari de  perceptie a culorilor, vedere incetosata, tiuituri in urechi, tulburari ale functiei ficatului (de obicei reversibile).

Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 de persoane): dificultati la respiratie (predominant la pacientii cu astm bronsic), agravare a astmului bronsic, inflamatia mucoasei esofagului (tubul care uneste gura cu stomacul), inflamarea pancreasului insotita de dureri severe la nivelul zonei superioare a abdomenului, care iradiaza in spate, si de greata sau varsaturi (pancreatita), ingustare anormala a intestinului, tulburari ale producerii celulelor sanguine (primele semne sunt: febra, durere in gat, ulceratii superficiale la nivelul gurii, simptome asemanatoare gripei, stare severa de epuizare, sangerare la nivelul nasului si pielii), retentie de lichid si/sau sodiu, reactie psihotica, depresie, labilitate emotionala, palpitatii (ritm cardiac rapid resimtit de catre pacient), atac de cord („infarct miocardic”), scadere sau crestere a tensiunii arteriale, inflamatie a vezicii urinare, prezenta de sange in urina, tulburare a functiei rinichilor incluzand edem si urina tulbure (sindrom nefrotic) sau boala inflamatorie a rinichilor (nefrita interstitiala) care pot duce la insuficienta renala acuta, sange in urina si febra, care pot fi semnele leziunii rinichilor (necroza papilara), cresterea concentratiei de uree in sange, edeme, leziuni ale ficatului (la primele semne apare modificarea culorii pielii), leziuni la nivelul ficatului in special in cazul tratamentului de lunga durata, insuficienta hepatica, hepatita acuta (ingalbenirea pielii sau a albului ochilor, oboseala si febra), forme severe de reactii la nivelul pielii, incluzand eruptie trecatoare pe piele insotita de inrosire si basici, sindrom Stevens-Johnson si moartea tesuturilor, reactii severe de hipersensibilitate (edem al fetei, limbii sau laringelui, dificultati la respiratie, batai rapide ale inimii, tensiune arteriala mica, soc sever), caderea parului (alopecie), inflamatii ale vaselor de sange (vasculita).

In mod exceptional, infectii severe ale pielii si complicatii la nivelul tesuturilor moi in timpul bolii de varsat de vant (varicela). A fost descrisa exacerbarea inflamatiilor determinate de infectii (de exemplu fasceita necrozanta) asociata cu utilizarea anumitor analgezice (AINS). Daca, in timpul tratamentului cu Ibalgin Rapid, apar sau se agraveaza semnele unei infectii, trebuie sa va adresati, fara intarziere, unui medic. Trebuie investigat daca exista indicatie pentru tratament anti- infectios/antibiotic.

Medicamentele care contin ibuprofen (sau unele dintre celelalte AINS), cum este Ibalgin Rapid, pot fi asociate cu un risc usor marit de atac de cord („infarct miocardic“) sau accident vascular cerebral.

Forma de prezentare: cutie cu 12 comprimate 

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 10.05.2022