Hexoral spray 2 mg/ml, 40 ml, Johnson & Johnson

Medicamente fara reteta

In stoc
21,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

1053352

Ce este Hexoral si pentru ce se utilizeaza

Hexoral face parte din grupul medicamentelor utilizate in tratamentul local al infectiilor si inflamatiilor gurii si faringelui. Hexoral este activ fata de majoritatea agentilor patogeni din gura si gat, inclusiv fungi (ciuperci). Spray-ul este adjuvant in:
- tratamentul infectiilor mucoasei bucofaringiene (inclusiv candidozice);
- preventia si tratamentul gingivitelor;
- tratamentul inflamatiilor faringelui si a ulcerelor aftoase (pentru a preveni suprainfectia);
- combaterea mirosului urat al gurii;
- tratamentul pre si postoperator in cazul interventiilor chirurgicale stomatologice.

Cum sa utilizati Hexoral

Adulti si copii cu varsta peste 6 ani: o doza de Hexoral corespunde pulverizarii aerosolului timp de 1 - 2 secunde la nivelul cavitatii bucale sau faringelui.

Daca nu exista alte recomandari, se administreaza o doza (o pulverizare) de doua ori pe zi, preferabil dimineata si seara, dupa mese; la nevoie, doza se poate creste pana la maxim 2 pulverizari de 3 ori pe zi. Hexetidina adera la suprafata mucoaselor, ceea ce duce la un efect pe termen lung. De aceea, se recomanda administrarea dupa mese.

Copii cu varsta intre 3 si 6 ani: administrarea Hexoral, 2 mg/ml, spray bucofaringian se va face in doza minima eficace si numai la recomandarea medicului.

Varstnici: se recomanda aceleasi doze ca la adulti.

Instructiuni de utilizare: Sistemul de pulverizare se fixeaza in orificiul corespunzator din varful flaconului, prin exercitarea unei presiuni usoare. Varful sistemului de pulverizare se tine la distanta de corp. Varful sistemului de pulverizare se introduce in cavitatea bucala si se orienteaza spre zona afectata. Intotdeauna, in timpul pulverizarii, flaconul se mentine in pozitie verticala. Se pulverizeaza cantitatea necesara de Hexoral, 2 mg/ml, spray bucofaringian, tinand apasat capul flaconului timp de 1-2 secunde. In timpul acestei manevre nu se respira. In cazul in care valva este deschisa tinand flaconul culcat, din flacon iese doar gazul propulsor, solutia cu substanta activa ramanand in flacon.

Alte informatii:
Substanta activa din Hexoral poate adera de mucoasa timp de 12 ore. Pentru ca aderenta sa fie persistenta, se administreaza dupa mese, pentru a preveni inlaturarea de pe mucoase de catre alimente si bauturi.
Hexoral nu polueaza mediul ambiant, deoarece gazul propulsor este azotul.

Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 5 zile consecutive. Prelungirea tratamentului peste acest interval se poate face numai la recomandarea medicului.

Daca utilizati mai mult Hexoral decat trebuie: adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Daca uitati sa utilizati Hexoral: daca ati uitat sa luati o doza, luati alta, imediat ce v-ati amintit. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Hexoral: intreruperea prematura a tratamentului nu va afecteaza in mod direct, dar este posibil ca vindecarea afectiunii pentru care ati utilizat Hexoral sa apara mai tarziu.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Urmatoarele reactii adverse au fost raportate la administrarea de hexetidina:
Foarte rare (pot afecta mai putin de 1 din 10000 persoane): reactii de hipersensibilitate usoare pana la forme severe; tulburari de gust sau disparitia gustului; tuse; respiratie dificila; uscaciunea gurii; disfagie; greata; marirea glandei salivare; varsaturi; iritatie locala.

Forma de prezentare: spray 40 ml