Faringosept cu fructe de padure 10 mg, 10 comprimate, Terapia

Medicamente fara reteta

Brand: TERAPIA
11,99 Lei
Produs indisponibil

Despre produs

7519681

Ce este Faringosept Fructe de padure si pentru ce se utilizeaza

Faringosept Fructe de padure comprimate de supt este un medicament antiseptic si apartine grupului de medicamente pentru zona oro-faringiana. Faringosept Fructe de padure se utilizeaza la adulti, adolescenti si copii cu varsta peste 14 ani ca adjuvant in infectii acute cu poarta de intrare sau localizare la nivelul cavitatii bucale si faringelui: gingivite, faringite, amigdalite si dupa amigdalectomie (indepartarea amigdalelor pe cale chirurgicala). Daca dupa 3-4 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Cum sa utilizati Faringosept Fructe de padure

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza uzuala este de 3 - 5 comprimate Faringosept Fructe de padure (30 - 50 mg ambazona) pe zi, timp de 3 - 4 zile. Comprimatele de Faringosept Fructe de padure nu se inghit, ci se lasa sa se dizolve lent in cavitatea bucala. Faringosept Fructe de padure se administreaza imediat dupa mese (la 15-30 minute); se recomanda ca timp de 2-3 ore dupa administrare sa se evite consumul de alimente sau lichide. Nu depasiti doza recomandata. Daca simptomele persista, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Utilizare la copii si adolescenti
Doza recomandata pentru copii si adolescenti cu varsta cuprinsa intre 14-18 ani este de 1 comprimat Faringosept Fructe de padure de 3 ori pe zi (30 mg ambazona), timp de 3-4 zile.
Datorita lipsei unor informatii suficiente privind siguranta in administrare, Faringosept Fructe de padure nu este recomandat la copii cu varsta sub 14 ani.

Daca utilizati mai mult Faringosept Fructe de padure decat trebuie
Daca ati luat mai multe comprimate decat v-a fost recomandat, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului. Nu s-a raportat nici un caz de supradozaj cu Faringosept Fructe de padure. Nu exista antidot pentru ambazona. In cazul ingerarii unei doze foarte mari de Faringosept Fructe de padure, adresati-va celei mai apropiate unitati de primire a pacientilor; se recomanda provocarea de varsaturi si/sau lavaj gastric.

Daca uitati sa utilizati Faringosept Fructe de padure
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Luati doza urmatoare la ora stabilita.

Daca incetati sa utilizati Faringosept Fructe de padure
Daca intrerupeti tratamentul prea devreme, este posibil ca infectia din organismul dumneavoastra sa persiste.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

S-au raportat reactii de hipersensibilitate, inclusiv edem al fetei, buzelor, gurii, limbii sau gatului, care pot determina dificultati la inghitire sau respiratie, urticarie, mancarime, inrosirea fetei si/sau eruptii cutanate pe tot corpul. Nu mai luati Faringosept Fructe de padure si consultati un medic imediat daca observati oricare dintre reactiile adverse grave mentionate mai sus – este posibil sa aveti nevoie de tratament medical de urgenta.

A fost de asemenea raportata colorarea salivei la utilizarea de ambazona.

Forma de prezentare: cutie cu 10 comprimate de supt