Medicamente fara reteta

Efferalgan 500mg, 16 comprimate efervescente, Upsa

Brand: UPSA
12,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Efferalgan 500mg, 16 comprimate efervescente, Upsa

1054317

Ce este Efferalgan si pentru ce se utilizeaza

Efferalgan contine paracetamol, un derivat de para-aminofenol cu efect analgezic (amelioreaza durerea) si antipiretic (reduce temperatura corpului in caz de febra). Efferalgan este indicat in tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate usoara pana la moderata, cu diferite localizari (dureri de cap, dureri de dinti, dureri ale muschilor sau articulatiilor sau in caz de menstruatie dureroasa) si tratamentul simptomatic al febrei. Acest medicament este recomandat adultilor si adolescentilor cu greutatea corporala peste 14 kg (cu varsta mai mare de 4 ani).

Cum sa luati Efferalgan

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza recomandata este de 10 mg/kg corp pana la 15 mg/kg corp/doza la fiecare 4 pana la 6 ore, pana la doza totala maxima zilnica de 60 mg/kg corp/zi. Intervalul minim intre administrari este de 4 ore.

- Adulti si adolescenti cu greutate corporala peste 50 kg (cu varsta mai mare de 12 ani): doza este de 500 mg pana la 1000 mg la fiecare 4-6 ore (1-2 comprimate efervescente o data) pana la maxim 4 g pe zi.

- Utilizarea la copii si adolescenti: la copii, trebuie respectate dozele stabilite in raport cu greutatea copilului si, in consecinta, trebuie selectata o forma de prezentare adecvata. Relatia varsta/greutate este numai orientativa.

  • Copii cu greutate corporala intre 14 si 20 kg (cu varsta intre 4 si 7 ani): doza este de ½ comprimat efervescent o data; daca este necesar, doza se repeta dupa un interval de 6 ore, fara a se depasi 4 jumatati de comprimat efervescent pe zi.
  • Copii cu greutate corporala intre 20 si 27 kg (cu varsta intre 7 si 10 ani): doza este de ½ comprimat efervescent o data; daca este necesar, doza se repeta dupa un interval de 4 ore, fara a se depasi 6 jumatati de comprimat efervescent pe zi.
  • Copii si adolescenti cu greutate corporala intre 27 si 40 kg (cu varsta intre 10 si 11 ani): doza este de 1 comprimat efervescent o data; daca este necesar, doza se repeta dupa un interval de 6 ore, fara a se depasi 4 comprimate efervescente pe zi.
  • Copii si adolescenti cu greutate corporala intre 40 si 50 kg (cu varsta intre 11 si 12 ani): doza este de 1 comprimat efervescent o data; daca este necesar, doza se repeta dupa un interval de 4 ore, fara a se depasi 6 comprimate efervescente pe zi.

Administrare orala. Comprimatul efervescent se dizolva complet intr-un pahar cu apa. Administrarea regulata evita fluctuatiile intensitatii durerii sau febrei. La copii, trebuie sa existe un interval regulat intre administrari, atat ziua cat si noaptea, preferabil de 6 ore si nu mai putin de 4 ore. La adulti trebuie sa existe un interval de cel putin 4 ore intre administrari.

Este necesara reevaluarea tratamentului daca: durerea tratata, indeosebi cea articulara, persista mai mult 5 zile; febra persista mai mult de 3 zile si simptomatologia se agraveaza; faringita severa persista mai mult de 2 zile si este insotita sau urmata de febra, cefalee, eruptie cutanata tranzitorie, greata sau varsaturi.

Insuficienta renala: la pacientii cu afectare renala severa intervalul dintre administrari va fi cuprins intre 4 – 8 ore.

Insuficienta hepatica: la pacientii cu insuficienta hepatica, doza trebuie redusa sau intervalul dintre administrari prelungit. Doza maxima zilnica nu trebuie sa depaseasca 60 mg / kg / zi (fara a depasi 2 g / zi), in urmatoarele situatii: adulti cu greutatea sub 50 kg; afectare hepatica cronica sau activa compensata, in special la acei pacienti cu insuficienta hepatocelulara usoara pana la moderata; sindromul Gilbert (hiperbilirubinemie familiala); alcoolism cronic; malnutritie cronica (rezerve scazute de glutation hepatic); deshidratare.

Varstnici: in mod obisnuit nu este necesara ajustarea dozei la pacientii varstnici.

Daca ati luat mai mult Efferalgan decat trebuie
Informati imediat medicul in caz de supradozaj sau intoxicatie accidentala. Simptomele: greata, varsaturi, lipsa poftei de mancare, paloare, indispozitie si transpiratie abundenta, apar in primele 24 ore. Ingestia acuta a unei supradoze de paracetamol de 7,5 g sau mai mult la adulti, sau de 140 mg/kg corp la copii poate avea o evolutie fatala prin afectarea grava si ireversibila renala si hepatica.

Daca uitati sa luati Efferalgan
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Urmatoarele reactii adverse au fost raportate dupa punerea pe piata a medicamentului, dar frecventa lor este necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): trombocitopenie (scaderea numarului plachetelor sanguine), leucopenie (scaderea anormala a numarului celulelor albe), neutropenie (scaderea numarului anumitor tipuri de celulelor albe); diaree, durere abdominala; valori serice crescute ale enzimelor hepatice; soc anafilactic (reactie alergica brusca de mare amploare care implica intregul organism), edem Quincke, reactie de hipersensibilitate; valori INR scazute, valori INR crescute; urticarie, eritem (inrosirea pielii), eruptii cutanate trecatoare; hipotensiune (ca simptom al anafilaxiei); pustuloza exantematoasa acuta generalizata; necroza epidermica toxica; sindromul Stevens-Johnson (reactii alergice, inclusiv eruptii cutanate grave, febra si marirea ganglionilor limfatici).

Forma de prezentare: cutie cu 16 comprimate efervescente

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 22.08.2022