Medicamente fara reteta

Efferalgan 1000mg, 8 comprimate efervescente, Upsa

Brand: UPSA

Produsul este indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu exista in stocul furnizorului.

Descriere si prospect: Efferalgan 1000mg, 8 comprimate efervescente, Upsa

5346718

Ce este Efferalgan si pentru ce se utilizeaza

Efferalgan contine paracetamol, un derivat de para-aminofenol cu efect analgezic (amelioreaza durerea), antipiretic (reduce temperatura corpului in caz de febra). Efferalgan este indicat in tratamentul simptomatic al durerilor cum sunt dureri de cap, stari gripale, dureri de dinti, dureri ale muschilor sau in caz de menstruatie dureroasa si tratamentul simptomatic al febrei. De asemenea, medicul dumneavoastra va poate prescrie acest medicament si pentru durerile artrozice.

Acest medicament este recomandat adultilor si adolescentilor cu greutatea corporala peste 50 kg (cu varsta mai mare de 15 ani).

Acest medicament nu se administreaza la adulti sau copii cu greutate sub 50 kg deoarece ar putea fi administrat mai mult decat doza recomandata (supradozaj) si poate cauza afectarea ficatului.

Daca dupa mai mult de 5 zile in cazul tratarii durerilor articulare sau 3 zile in cazul febrei, nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Cum sa luati Efferalgan

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza recomandata este de 1000 mg la fiecare 4-6 ore pana la o doza maxima de 4 g pe zi. La nevoie administrarea se poate repeta dupa cel putin 4 ore.

Doze maxime recomandate: doza zilnica maxima nu trebuie sa depaseasca 4 g (4 comprimate efervescente pe zi). De obicei, nu este necesara o doza de paracetamol mai mare de 3 g pe zi (3 comprimate efervescente pe zi). Totusi, in cazul unor dureri intense, doza maxima poate fi crescuta la 4 g zilnic (4 comprimate efervescente pe zi).

Administrare orala. Comprimatul efervescent se dizolva complet intr-un pahar cu apa si se bea imediat. Nu mestecati sau inghititi comprimatul. Nu rupeti comprimatul. Linia mediana nu este destinata ruperii comprimatului.
Administrarea regulata evita fluctuatiile intensitatii durerii sau febrei.

La pacientii cu afectare renala severa intervalul minim intre administrari va fi intre 4 - 8 ore.

La pacientii cu insuficienta hepatica, doza trebuie redusa sau intervalul dintre administrari prelungit. Doza maxima zilnica nu trebuie sa depaseasca 60 mg/kg si zi (fara a depasi 2 g pe zi), in urmatoarele situatii: afectare hepatica cronica sau activa compensata, in special aceia care sufera de insuficienta hepatocelulara usoara pana la moderata; sindromul Gilbert (hiperbilirubinemie familiala); alcoolism cronic, malnutritie cronica (rezerve scazute de glutation hepatic); deshidratare.

Varstnici: in mod obisnuit nu este necesara ajustarea dozei la pacientii varstnici.

Daca luati mai mult Efferalgan decat trebuie
Informati imediat medicul in caz de supradozaj sau intoxicatie accidentala. Simptomele: greata, varsaturi, lipsa poftei de mancare, paloare, indispozitie si transpiratie abundenta, apar in primele 24 ore. Ingestia acuta a unei supradoze de paracetamol de 7,5 g sau mai mult la adulti, sau 140 mg/kg la copii poate avea o evolutie fatala prin afectare grava si ireversibila renala si hepatica.

Daca uitati sa luati Efferalgan
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Urmatoarele reactii adverse au fost raportate dupa punerea pe piata a medicamentului, dar frecventa lor este necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): trombocitopenie (scaderea numarului plachetelor sanguine); leucopenie (scaderea anormala a numarului celulelor albe); neutropenie (scaderea numarului anumitor tipuri de celulelor albe); diaree; durere abdominala; valori serice mari ale enzimelor hepatice; soc anafilactic (reactie alergica brusca de mare amploare care implica intregul organism); edem Quincke; reactie de hipersensibilitate; valori INR mici; valori INR mari; urticarie; eritem (inrosirea pielii); eruptii trecatoare pe piele; tensiune arteriala mica (ca simptom al anafilaxiei); pustuloza exantematoasa acuta generalizata; necroza epidermica toxica ; sindrom Stevens-Johnson (reactii alergice, inclusiv eruptii grave pe piele, febra si marirea ganglionilor limfatici).

Forma de prezentare: tub cu 8 comprimate efervescente 

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 22.08.2022