Medicamente fara reteta

Diclofenac gel 5%, 45 g, Terapia

Brand: TERAPIA
Campanie nationala talon razuibil Dr. Max
Alege Concentratia
9,49 Lei

Pret / TUB: 9,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Diclofenac gel 5%, 45 g, Terapia

7502224

Ce este Diclofenac Terapia si pentru ce se utilizeaza

Diclofenac Terapia contine substanta activa diclofenac, care face parte din grupul de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Este special creat pentru a fi absorbit in piele prin masaj. Diclofenac Terapia este utilizat pentru a calma durerea si a reduce inflamatia si edemul in cazul unor afectiuni dureroase care afecteaza incheieturile si muschii. Poate fi utilizat la tratarea urmatoarelor afectiuni:

Adulti si adolescenti cu varsta de 14 ani si peste: traumatisme ale articulatiilor si muschilor (de exemplu entorse, luxatii, echimoze, dureri de spate, traumatisme din sport); tendinita (de exemplu epicondilita laterala)

Numai adulti (cu varsta de 18 ani si peste): artrita usoara a genunchilor sau degetelor

Cum sa utilizati Diclofenac Terapia

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Pentru adulti si adolescenti cu varsta peste 14 ani: Diclofenac Terapia este destinat administrarii pe piele. Aplicati Diclofenac Terapia de 3 sau 4 ori pe zi pe suprafata dureroasa.

Daca durerea sau inflamatia persista timp de 7 zile sau se inrautatesc, adresati-va medicului dumneavoastra.

Cat de mult trebuie sa utilizati Diclofenac Terapia

Nu utilizati Diclofenac Terapia mai mult de: 

  • Adulti si adolescenti cu varsta de 14 ani si peste: 2 saptamani pentru traumatisme ale incheieturilor si ale muschilor (de exemplu, luxatii, intinderi, echimoze) sau tendinita
  • Numai adulti (18 ani si peste): 3 saptamani pentru dureri asociate artritelor.
  • Un tratament mai indelungat poate fi recomandat de catre un doctor.

Utilizarea la copii si adolescenti: datele privind siguranta si eficacitatea administrarii la copii si adolescenti sub 14 ani sunt insuficiente. La adolescenti cu virsta de 14 ani si peste 14 ani, daca acest medicament este necesar pentru tratamentul durerii pe o perioada mai mare de 7 zile sau daca simptomele se inrautatesc, pacientul / parintii adolescentului sunt sfatuiti sa consulte medicul.

Daca utilizati mai mult Diclofenac Terapia decat trebuie: in cazul administrarii Diclofenac Terapia, este putin probabil sa apara supradozaj. Totusi, in acest caz, suprafata pe care s-a aplicat gelul trebuie spalata cu o cantitate mare de apa. In cazul ingestiei accidentale a unei cantitati de gel, cantitatea de diclofenac poate fi suficienta pentru a aparea manifestarile unui supradozaj (de exemplu 100 g gel contin echivalentul a 5000 mg diclofenac sodic); adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau departamentului de primire urgente al celui mai apropiat spital.

Daca uitati sa utilizati Diclofenac Terapia: puteti sa il aplicati atunci cand va amintiti si apoi continuati ca de obicei. Nu aplicati o cantitate dubla care sa o inlocuiasca pe cea uitata.

Daca incetati sa utilizati Diclofenac Terapia: se utilizeaza numai la nevoie. Puteti opri tratamentul imediat ce va simtiti bine.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

  • Reactiile adverse frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane): eruptii trecatoare pe piele, mancarime, inrosire sau usturime a pielii.
  • Reactiile adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane): dermatita buloasa; uscaciunea pielii; manifestari alergice pe piele cu mancarime sau roseata localizata.
  • Reactiile adverse foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane): eruptii trecatoare pe piele insotite de vezicule cu puroi; reactii alergice pe piele; crize de astm bronsic in special la pacientii cu alergie la antiinflamatoare nesteroidiene; umflare a fetei, limbii, gatului; pielea poate fi mai sensibila la soare. Semnele posibile sunt arsuri solare cu mancarime, umflaturi si vezicule. (Nu va expuneti la soare in timp ce utilizati Diclofenac Terapia).
  • Alte reactii adverse generale frecvente la antiinflamatoare nesteroidiene (de exemplu: digestive, hepatice si renale) pot sa apara in caz de absorbtie crescuta a diclofenacului sodic prin piele, in urmatoarele situatii: cantitate mare de gel aplicata, suprafata larga de aplicare, prezenta a unor leziuni pe piele, durata lunga a tratamentului si utilizare de pansamente ocluzive.

Forma de prezentare: tub cu 45g gel.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 01.07.2021