Medicamente fara reteta

Diclac gel 1%, 50g, Sandoz

Brand: SANDOZ
20,99 Lei

Pret / TUB: 20,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Diclac gel 1%, 50g, Sandoz

5335521

Ce este Diclac si pentru ce se utilizeaza

Diclac este indicat pentru:
- Afectiuni inflamatorii si traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor.
- Edeme postoperatorii si posttraumatice.

Cum sa utilizati Diclac

Doze si mod de administrare
Utilizati intotdeauna Diclac exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Daca nu exista alte recomandari din partea medicului, Diclac se administreaza extern, in strat subtire, in 2-3 aplicatii pe zi, la nivelul zonei afectate.

Pentru a realiza absorbtia gelului se efectueaza un masaj usor si prelungit la nivelul zonei dureroase si/sau inflamate.
Dupa fiecare utilizare, se spala mainile.
Diclac 10 mg/g gel poate fi aplicat in asociere cu ionoforeza. Diclac 10 mg/g gel se aplica la polul negativ (catod).

Daca utilizati mai mult Diclac decat trebuie
Datorita absorbtiei sistemice scazute a diclofenacului, este putin probabil sa apara supradozaj dupa aplicarea topica. In cazul ingestiei accidentale a Diclac gel trebuie sa contactati medicul sau camera de garda a celui mai apropiat spital.

Daca uitati sa utilizati Diclac
Nu aplicati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Daca prezentati una din urmatoarele manifestari alergice severe, opriti administrarea Diclac gel si anuntati imediat medicul: eruptie rosie pe piele insotita de vezicule; cosuri (rare); umflarea fetei, mainilor limbii si gatului cu tulburari de respiratie (foarte rara); senzatie de respiratie grea, suieratoare si lipsa de aer sau constrictie toracica (astm) (foarte rara).

Alte reactii adverse raportate la administrarea topica de diclofenac sunt: infectii si infestari. Foarte rare: eruptie pustulara pe piele.

Tulburari ale sistemului imunitar
Foarte rare: reactii de hipersensibilitate, umflaturi la nivelul fetei, gurii, gatului si crize de astm bronsic dupa administrarea topica a medicamentelor care contin diclofenac.

Tulburari respiratorii, toracice si mediastinale
Foarte rare: astm bronsic.

Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat
Mai putin frecvente: reactii locale pe piele, cum sunt: mancarimi, exantem, senzatia de arsura cutanata, umflaturi si vezicule, papule, uscaciunea pielii.
Rare: dermatite buloase.
Foarte rare: eruptie generalizata pe piele si sensibilitate a pielii la lumina dupa administrarea topica a medicamentelor care contin diclofenac.

Forma de prezentare: tub cu 50 g gel

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 25.11.2022