Medicamente fara reteta

Clafen 10mg/g Crema tub, 40g, Antibiotice

Produsul este indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu exista in stocul furnizorului.

Descriere si prospect: Clafen 10mg/g Crema tub, 40g, Antibiotice

2162333

Clafen contine substanta activa diclofenac care face parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) de uz local.

Este utilizat in tratamentul local simptomatic la adulti pentru reducerea durerii si inflamatiei:

- musculare sau osteoarticulare de origine reumatica;
- in cazul edemelor postoperatorii si posttraumatice (de exemplu entorse);
- musculare sau osteoarticulare de natura traumatica (traumatisme usoare ale tendoanelor, muschilor, ligamentelor etc.).

Compozitie: Substanta activa este diclofenacul sodic. Un gram crema contine diclofenac sodic 10mg.

Mod de administrare:

  • Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Este destinat administrarii cutanate.
  • Adulti: Clafen se administreaza de 3 - 4 ori pe zi la nivelul zonei afectate. Doza administrata la fiecare aplicare variaza in functie de suprafata zonei afectate, fiind de aproximativ 2 - 4 g crema (corespunzator la aproximativ 5 - 10 cm crema). Pentru a realiza absorbtia cremei efectuati un masaj usor si prelungit la nivelul zonei dureroase si/sau inflamate.
  • Copii si adolescenti: Clafen nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti, datorita lipsei datelor privind siguranta si eficacitatea.

Precautii: Inainte sa utilizati Clafen, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentului medical.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea: In primele 5 luni de sarcina puteti sa utilizati Clafen numai la recomandarea medicului, daca este absolut necesar. Incepand din luna a 6-a, nu utilizati Clafen.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Clafen nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Contraindicatii: Nu utilizati Clafen daca sunteti alergic (hipersensibil) la diclofenac sodic, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

Avertizari: A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original. A nu se lasa la vederea si indemana copiilor. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului

Forma de prezentare: Tub cu 40g crema

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 03.11.2022