Feniculul este o planta apreciata inca din Antichitate atat pentru gustul sau placut, cat si in medicina. Cunoscut si folosit de catre egipteni, greci, romani, arabi si chinezi din cele mai vechi timpuri, a fost mentionat frecvent si in cartile medicinale din Evul Mediu.
Beneficii:
- Favorizeaza eliminarea gazelor intestinale si ajuta in caz de spasme abdominale;
- Usureaza expectoratia;
- Efect calmant asupra gatului, faringelui si corzilor vocale;
- Sustine functia excretoare a rinichilor;
- Sustine producerea de lapte maternal.
Ingrediente: fructele plantei Foeniculum vulgare L., fam. Apiaceae contin ulei volatil reprezentat in principal de anetol, flavonoide, zaharuri, substante minerale, ceruri, stigmasterina.
Mod de utilizare: peste o lingurita de ceai se toarna 200ml apa clocotita si se lasa 10-15 minute acoperit, apoi se strecoara. Se beau 2 – 3 cani cu ceai pe zi.
A nu se administra continuu o perioada mai lunga de 3 luni. Daca aveti in continuare nevoie de acest ceai, puteti relua administrarea dupa o pauza de o luna.
Atentionari:
- Nu se recomanda femeilor insarcinate.
- Mamele care alapteaza pot consuma acest ceai.
Contraindicatii: nu se recomanda in caz de hipersensibilitate la aceasta planta.
Mod de prezentare: o cutie cu 50g de ceai.