Sfaturi practice de machiaj pentru zilele ploioase

17. 8. 2021 · Farmacistul Dr.Max · 2 minute de citit

Se stie ca vremea ne influenteaza starea: zilele insorite ne dau buna dispozitie, iar cele mohorate parca ne fac sa ne simtim mai lipsite de energie si chef. Tocmai de aceea, intr-o dimineata in care ne trezim cu cerul gri si ploaie la fereastra, este cu atat mai important sa facem ceva sa ne inveselim, cum ar fi sa ne imbracam cu ceva nou din garderoba si sa ne machiem dragut inainte sa iesim pe usa. Un aspect proaspat, ingrijit – si orice femeie ar fi de acord, o conditie esentiala pentru cum ne simtim pe tot parcursul zilei.

Frumusete pe orice vreme 

Insa, in sezonul rece, cu frig, ploaie sau chiar ninsoare neasteptata pregatirea machiajului, indiferent ca ne ia 5 sau 20 de minute, ne poate pune in dificultate. Produsele noastre obisnuite de la farduri la mascara sau ruj, nu trec testul impermeabilitatii, atata vreme cat nu avem o gama diferita decat cea de primavara-vara. Rimelul de pe gene se va scurge in cateva minute, iar culorile de pe pleoape, buze sau obraji se vor estompa vizibil sub efectul picaturilor de apa. Asadar, care sunt alegerile in ton cu vremea la capitolul produse de frumusete?

Pariaza pe rezistenta 

Asa cum vara folosesti mascara waterproof la mare sau piscina, odata cu primele ploi si ninsori e momentul potrivit sa scoti din sertar aceeasi bagheta pentru gene rezistente la apa. Iar in cazul in care produsul din vechiul tub s-a intarit, mergi sa-ti faci plinul cu unul nou care sa te tina pana la urmatorul martisor.

Nu uita de hidratare! 

Machiajul tau se va mentine mai bine in orice conditii daca este aplicat pe un chip bine hidratat inainte. Fie ca folosesti o baza speciala, disponibila in toate colectiile de cosmetice profesionale, fie ca doar aplici un ser si o crema inainte, asigura-te ca sunt cele mai bune produse dedicate hranirii in profunzime a tenului.

Atentie la textura!  

Pentru fond de ten si farduri, atat cele de ochi cat si cele de obraji – opteaza pentru o formula cremoasa, care se ataseaza cat mai bine de piele. Nu doar ca se poate intinde usor cu degetele, dar nici nu iti usuca pielea – un truc important de luat in calcul pe timp de vreme rece.