Exercitii pentru picioare frumoase si tonifiate

17. 8. 2021 · Farmacistul Dr.Max · 2 minute de citit

Daca vrei picioare sculptate, pregateste-te de multe genuflexiuni si fandari! Dar iti dam si vesti (mai) bune: chiar si pedalatul bicicletei, mersul pe role si inotul pot face minuni!

De asemenea, alergarile usoare ajuta si ele la subtierea si conturarea gambelor si a coapselor. Exercitiile pentru picioare ajuta circulatia sanguina, insa cele cu impact ridicat, de genul alergarii in viteza sau urcatului scarilor in ritm alert pot creste presiunea sangelul afectand venele cu probleme (varicele, venele superficiale).

Asadar, ideal ar fi sa variezi antrenamentele cu activitati cu impact nu foarte mare, precum inotul sau pedalatul. Activitatea fizica in aer liber arde mai multe calorii pentru ca organismul se lupta sa pastreze corpul la temperatura optima.

Pedalat & inot

Le poti chiar combina pe acestea doua, exista posibilitatea sa pedalezi sub apa, ceea ce este de cel putin doua ori mai eficient pentru ca muschii picioarelor lucreaza mai sustinut, pe langa efortul pedalatului se adauga si forta apei care solicita mai mult musculatura. Incearca sa pedalezi si sa inoti de doua ori pe saptamana.

Alergare usoara

Daca nu obisnuiesti sa faci jogging, incepe usor, intai cu 10 minute de alergare, apoi crescand intervalul. Nu pune presiune pe timp, alearga in ritmul tau, important este sa fie constant.

Genuflexiuni cu sarituri

Iata ce poti face in fiecare zi fara a implica un efort exagerat. Stai cu picioarele apropiate, mainile pe langa corp. Lasa-te in jos catre o pozitie de genuflexiune cu coatele indoite atingand genunchii, pumnii chiar sub barbie. Sari cat de sus poti, impingand soldurile inainte, pieptul ridicat, in timp ce duci mainile in jos pe langa corp, usor catre spate. Intoarce-te in genuflexiune si repeta. Faci 3 seturi a cate 15-20 de repetari.

Saritura din fandare

Incepe in fandare, piciorul stang inainte, genunchii indoiti la 90 grade. Sari in sus, schimband picioarele in aer si aterizeaza cu piciorul drept inainte. Continua sa alternezi. Faci 3 serii a cate 10 repetari pentru fiecare picior.

Ridicari pe varfuri

Pentru gambe superb conturate stai in picioare, cu spatele drept, sprijina mainile pe spatarul unui scaun si ridica-te alternativ pe cate un picior (celalalt ramanand intins in lateral), pe varfuri. Faci trei serii a cate 20-30 ridicari pentru fiecare picior.

Despre autor
Farmacistul Dr.Max
Farmacistul Dr.Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati specialisti, oameni atenti la ce recomanda sunt mereu aproape de tine si iti pregatesc zilnic articole atent documentate, pentru a-ti oferi informatii corecte si complete despre subiectele tale de interes. Descopera care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta organismul uman, cum iti poti mentine starea de bine, dar si multe alte subiecte care te vor ajuta sa fii si sa te simti sanatos, increzator si plin de energie in fiecare zi!
Citiți mai multe de la acest autor
Despre autor
Farmacistul Dr.Max
Farmacistul Dr.Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati...
Citiți mai multe de la acest autor