Antispasmin Forte, 20 comprimate, Biofarm

Medicamente fara reteta

Brand: BIOFARM
Campanie nationala Dr.Max
In stoc
14,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Antispasmin Forte, 20 comprimate, Biofarm

7526759

Antispasmin Forte este un medicament utilizat pentru tratamentul simptomatic al spasmului musculaturii netede asociat bolilor cailor biliare (litiaza biliara, colangiolitiaza, colecistita, pericolecistita, colangita, papilita) si bolilor tractului urinar (litiaza renala, litiaza ureterala, pielita, cistita si in spasmul sfincterelor vezicii urinare).

Proprietati:

Acest medicament se utilizeaza in asociere cu alte medicamente in tratamentul:

- spasmului musculaturii netede asociat bolilor tractului gastro-intestinal: ulcer gastric sau duodenal, gastrita, spasme ale sfincterelor cardia si pilor, enterita, colita, colita spastica insotita de constipatie si forme de colon iritabil insotite de meteorism (balonare).

- durerilor de cap cu senzatie de tensiune intracraniana.

- dismenoreei (menstruatie dureroasa), spasmului uterin asociat afectiunilor ginecologice.

Compozitie: Clorhidrat de drotaverina (80mg), lactoza monohidrat, amidon de porumb, povidona K 25, amidonglicolat de sodiu (tip A), stearat de magneziu, talc. 

Mod de utilizare:

- Adulti: 1 comprimat de 2-3 ori pe zi.

- Trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra daca dupa 3 zile de tratament simptomele nu se amelioreaza.

- Antispasmin Forte nu trebuie administrat copiilor si adolescentilor datorita cantitatii mari de substanta activa pe care o contin.

- Daca ati luat prea multe comprimate Antispasmin Forte, trebuie sa va adresati imediat unui medic sau mergeti la cel mai apropiat spital, deoarece in intoxicatia cu drotaverina, pot aparea tulburari la nivelul inimii, cum sunt tulburari de ritm si de conducere, inclusiv bloc complet de ramura si stop cardiac, care pot duce la deces. Luati ambalajul medicamentului cu dumneavoastra, daca este posibil, pentru ca medicul sa stie ce ati luat.

Nu utilizati Antispasmin Forte:

- Daca sunteti alergic la clorhidrat de drotaverina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

- Daca aveti afectiuni grave ale ficatului, rinichiului sau la nivelul inimii (insuficienta hepatica severa, insuficienta renala severa sau insuficienta cardiaca severa).

- La copii si adolescenti.

Avertizari:

- Sarcina, alaptarea si fertilitatea: Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresativa medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Exista informatii limitate despre utilizarea drotaverinei la femeile gravide. In cadrul studiilor efectuate la animale, nu au fost evidentiate efecte toxice asupra sarcinii sau dezvoltarii fatului, in cazul administrarii acestui medicament in timpul sarcinii. Utilizarea drotaverinei in timpul sarcinii necesita prudenta. Eliminarea drotaverinei in laptele matern nu a fost studiata la animale. Nu se poate exclude un risc pentru nou-nascuti/sugari. Trebuie luata decizia fie de a intrerupe alaptarea, fie de a intrerupe/de a se abtine de la tratamentul cu drotaverina, avand in vedere beneficiul alaptarii pentru copil si beneficiul tratamentului pentru femeie.

- Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: In cazul administrarii orale si in doze recomandate, clorhidratul de drotaverina nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje. Totusi, daca observati ca apare o senzatie de lipsa de echilibru in spatiu a corpului sau de invartire a obiectelor din jur dupa administrarea acestui medicament, evitati activitatile potential periculoase, conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor.

- Antispasmin Forte contine lactoza monohidrat. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Forma de prezentare: Cutie cu 20 comprimate

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 28.04.2022