Antispasmin 40 mg, 20 comprimate, Biofarm

Medicamente fara reteta

In stoc

10.39 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

Ce este Antispasmin si pentru ce se utilizeaza

Antispasmin este indicat utilizarii la adulti, adolescenti si copii cu varsta peste 6 ani. Antispasmin este un medicament antispastic.

Antispasmin este utilizat pentru reducerea durerilor provocate de diverse colici (biliare, renale, vezicale, dureri din timpul ciclului menstrual, spasme uterine), ca antispastic in diverse afectiuni digestive (ulcer la nivelul stomacului, gastrita, enterita, spasme ale cardiei si pilorului, sindromul colonului iritabil, colita spastica insotita de constipatie, balonare), dureri de cap cu senzatie de tensiune intracraniana.

Fiecare comprimat contine clorhidrat de drotaverina 40 mg.

Cum sa utilizati Antispasmin

Acest medicament se elibereaza fara prescriptie medicala. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

- Adulti, adolescenti: doza recomandata este de 120-240 mg clorhidrat de drotaverina pe zi (3-6 comprimate Antispasmin pe zi), fractionat in 2-3 prize.

- Copii cu varsta peste 6 ani: doza recomandata este de 80-200 mg clorhidrat de drotaverina pe zi (2-5 comprimate Antispasmin pe zi), fractionat in 2-5 prize.

Trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra daca dupa 3 zile de tratament simptomele nu se amelioreaza.

- Copii cu varsta sub 6 ani: deoarece nu sunt disponibile date privind siguranta si eficacitatea administrarii, Antispasmin nu este indicat la acest grup de varsta.

Adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la departamentul de urgente al celui mai

apropiat spital daca ati utilizat mai multe comprimate de Antispasmin decat trebuie.

Daca ati uitat sa utilizati o doza, luati medicamentul imediat ce va amintiti. Totusi, daca este timpul pentru urmatoarea doza, luati-o doar pe aceasta. Este important sa nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului sau asistentei medicale.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactiile adverse sunt clasificate in functie de frecventa, dupa cum urmeaza: foarte frecvente (afecteaza mai mult de 1 din 10 pacienti); frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti); mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti); rare (afecteaza mai putin de 1 din 1 000 pacienti); foarte rare (afecteaza mai putin de 1 din 10 000 pacienti); frecventa necunoscuta (nu poate fi estimata din datele disponibile).

Rare: durere de cap, ameteli, insomnie, palpitatii, tensiune arteriala mica, greata, constipatie. Antispasmin a fost asociat cu aparitia porfiriei acute.

Forma de prezentare: cutie cu 20 comprimate