Medicamente fara reteta

Antispasmin 40 mg, 20 comprimate, Biofarm

Brand: BIOFARM
12,49 Lei

Pret / CPR: 0,62 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Antispasmin 40 mg, 20 comprimate, Biofarm

7501230

Antispasmin este un medicament antispastic, utilizat pentru reducerea durerilor provocate de diverse colici (biliare, renale, vezicale, dureri din timpul ciclului menstrual, spasme uterine), diverse afectiuni digestive (ulcer la nivelul stomacului, gastrita, enterita, spasme ale cardiei si pilorului, sindromul colonului iritabil, colita spastica insotita de constipatie, balonare), dureri de cap cu senzatie de tensiune intracraniana.

Compozitie:

- Fiecare comprimat contine clorhidrat de drotaverina 40 mg.

- Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, amidon de porumb, glicolat sodic de amidon tip A, povidona K 25, talc, stearat de magneziu.

Mod de utilizare:

- Adulti, adolescenti: doza recomandata este de 120-240 mg clorhidrat de drotaverina pe zi (3-6 comprimate Antispasmin pe zi), fractionat in 2-3 prize.

- Copii cu varsta peste 6 ani: doza recomandata este de 80-200 mg clorhidrat de drotaverina pe zi (2-5 comprimate Antispasmin pe zi), fractionat in 2-5 prize.

- Daca ati uitat sa utilizati o doza, luati medicamentul imediat ce va amintiti. Totusi, daca este timpul pentru urmatoarea doza, luati-o doar pe aceasta. Este important sa nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Avertizari:

- Antispasmin nu este indicat copiilor cu varsta sub 6 ani deoarece nu sunt disponibile date privind siguranta si eficacitatea administrarii.

- Trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra daca dupa 3 zile de tratament simptomele nu se amelioreaza.

- Adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la departamentul de urgente al celui mai apropiat spital daca ati utilizat mai multe comprimate de Antispasmin decat trebuie.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea:

- Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

- Utilizarea Antispasmin in timpul sarcinii necesita prudenta.

- Nu se recomanda administrarea Antispasmin in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:

- Daca in timpul tratamentului cu Antispasmin prezentati senzatia de lipsa de echilibru in spatiu a corpului sau de invartire a obiectelor din jur, este necesar sa evitati activitatile potential periculoase, conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor.

Reactii adverse posibile:

- Rare: durere de cap, ameteli, insomnie, palpitatii, tensiune arteriala mica, greata, constipatie.

- Antispasmin a fost asociat cu aparitia porfiriei acute.

Forma de prezentare: Cutie cu 20 comprimate

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 28.04.2022