Medicamente fara reteta

Acid Acetilsalicilic 500 mg, 20 comprimate, Labormed

Campanie nationala talon razuibil Dr. Max
In stoc
3,99 Lei

Pret / CPR: 0,20 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Acid Acetilsalicilic 500 mg, 20 comprimate, Labormed

5331334

Acid Acetilsalicilic Labormed face parte din categoria medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene si contine acid acetilsalicilic. Acesta este utilizat pentru :
- combaterea durerilor de intensitate slaba sau moderata, dureri de cap, nevralgii, dureri musculare,
dureri reumatice ale articulatiilor, dureri de dinti, menstruatii dureroase;
- reducerea febrei;
- combaterea inflamatiei in reumatismul poliarticular acut;
- atenuarea inflamatiei de la nivelul articulatiilor in poliartrita reumatoida (inflamatia articulatiilor, umflare, dificultati in miscare si durere).

Ingrediente:

Fiecare comprimat contine acid acetilsalicilic 500 mg.

Mod de administrare:

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Comprimatele se administreaza cu o cantitate suficienta de apa, de preferinta dupa mese.

- Adulti:

Pentru calmarea durerilor si a febrei se administreaza cate un comprimat (500 mg acid acetilsalicilic), repetand in functie de necesitati la intervale de 4 ore.

Pentru reducerea inflamatiei se administreaza 3 – 4 g acid acetilsalicilic (6 – 8 comprimate) pe zi, in administrare fractionata, la intervale de 6 ore.

Pentru combaterea inflamatiei in reumatismul poliarticular acut se administreaza 85 – 100 mg/kg si zi (fara a depasi 3 g pe zi), fractionat, la intervale de 4 – 6 ore, timp de 20 – 30 zile; in continuare se administreaza 2/3 din doza de atac 10 – 20 zile, apoi 1/2 - 1/3 alte 30 – 40 zile.

- Copii cu varsta peste 6 ani si adolescenti:

Acid Acetilsalicilic Labormed 500 mg comprimate nu este recomandat la aceasta categorie de varsta. Cereti intotdeauna acordul medicului inainte de a administra acid acetilsalicilic la copii cu varsta peste 6 ani si adolescenti, mai ales in cazul afectiunilor virale, deoarece foarte rar administrarea la aceasta categorie de varsta este asociata cu sindrom Reye (afectare grava a creierului si ficatului).

Daca dumneavoastra (sau altcineva) ati luat accidental prea multe comprimate Acid Acetilsalicilic Labormed, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital. Luati acest prospect cu dumneavoastra si cutia pentru ca medicul sa stie ce medicament si cate comprimate ati luat.

Daca ati uitat sa luati Acid Acetilsalicilic Labormed, luati urmatoarea doza cand va amintiti. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Dozele mici de acid acetilsalicilic sunt, de regula, bine tolerate.

Reactiile adverse observate au fost:

Frecvente (care afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti): hemoragii (mai ales in cazul interventiilor chirurgicale, chiar si la 4-8 zile dupa intreruperea administrarii de acid acetilsalicilic), sangerari nazale sau ale gingiilor, pete rosii pe piele care nu dispar la presiune (purpura).

Mai putin frecvente(care afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti): urticarie, edeme.

Rare (care afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti): hipersensibilitate (reactii anafilactice), vertij si zgomote in urechi, astm bronsic, iritatie gastrica (dureri abdominale, arsuri gastrice, greata, varsaturi), varsaturi cu sange, scaune negre sau cu sange, ulcer gastroduodenal; administrarea de doze mari perioade indelungate poate determina afectare renala.

Foarte rare (care afecteaza mai putin de 1 din 10000 pacienti): anemie prin lipsa de fier, valori scazute ale glucozei in sange, ulcer gastroduodenal cu perforatie, tulburari ale functiei ficatului; complicatii infectioase, incluzand sindrom Reye (afectare grava a creierului si ficatului), la copiii carora li s-a administrat acid acetilsalicilic pentru dureri sau febra.

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.

Forma de prezentare:

Cutie cu 20 comprimate

 

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.