Tantum Rosa, 6 plicuri, Angelini

Medicamente fara reteta

In stoc
35,04 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Tantum Rosa, 6 plicuri, Angelini

7511160

Un plic cu granule pentru solutie vaginala contine clorhidrat de benzidamina 500 mg si excipienti: clorura de sodiu, trimetilcetilamoniu-p-toluensulfonat, povidona.

Grupa farmacoterapeutica: produse antiinflamatoare pentru administrare vaginala.

Indicatii terapeutice:

Vulvovaginite si cervico-vaginite de diferite etiologii, inclusiv cele datorate chimioterapiei sau radioterapiei. Tratament profilactic pre si postoperator in chirurgia ginecologica si in timpul perioadei puerperale.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la clorhidratul de benzidamina sau la oricare dintre excipientii produsului.

Precautii:

Utilizarea indelungata a produsului poate determina fenomene de sensibilizare locala. in acest caz se va intrerupe tratamentul si se va institui tratament corespunzator. Daca dupa o scurta perioada de timp simptomele nu se remit, este necesara reevaluarea diagnosticului si tratamentului.

Interactiuni cu alte produse medicamentoase, alte interactiuni:

Nu s-au observat interactiuni cu alte medicamente.

Atentionari speciale:

Sarcina si alaptarea - Produsul poate fi utilizat in timpul sarcinii si alaptarii numai dupa evaluarea atenta a raportului beneficiu terapeutic matern/risc potential la fat.

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje - Utilizarea locala a benzidaminei la dozele recomandate nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare:

Se dizolva continutul a 1-2 plicuri Tantum Rosa intr-un litru de apa fiarta si racita. Daca nu este altfel recomandat, se utilizeaza pentru irigatii vaginale de 1-2 ori pe zi. Dupa dizolvare, solutia rezultata se utilizeaza imediat. Reactii adverse: Nu s-au observat reactii adverse la utilizarea Tantum Rosa.

Supradozaj: Nu s-au semnalat cazuri de supradozaj.

Conditii de pastrare: A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor. Plicuri dublu stratificate din hartie/polipropilena a 9,45 g granule pentru solutie vaginala.

Forma de prezentare: cutie cu 6 plicuri

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 08.06.2021