Medicamente fara reteta

Tantum Rosa, 10 plicuri, Angelini

Campanie nationala talon razuibil Dr. Max
43,99 Lei

Pret / PLICURI: 4,40 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Tantum Rosa, 10 plicuri, Angelini

1067512

Un plic cu granule pentru solutie vaginala contine clorhidrat de benzidamina 500 mg si excipienti: clorura de sodiu, trimetilcetilamoniu-p-toluensulfonat, povidona.

Grupa farmacoterapeutica: produse antiinflamatoare pentru administrare vaginala.

Indicatii terapeutice:

Vulvovaginite si cervico-vaginite de diferite etiologii, inclusiv cele datorate chimioterapiei sau radioterapiei. Tratament profilactic pre si postoperator in chirurgia ginecologica si in timpul perioadei puerperale.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la clorhidratul de benzidamina sau la oricare dintre excipientii produsului.

Precautii:

Utilizarea indelungata a produsului poate determina fenomene de sensibilizare locala. in acest caz se va intrerupe tratamentul si se va institui tratament corespunzator. Daca dupa o scurta perioada de timp simptomele nu se remit, este necesara reevaluarea diagnosticului si tratamentului.

Interactiuni cu alte produse medicamentoase, alte interactiuni:

Nu s-au observat interactiuni cu alte medicamente.

Atentionari speciale:

Sarcina si alaptarea - Produsul poate fi utilizat in timpul sarcinii si alaptarii numai dupa evaluarea atenta a raportului beneficiu terapeutic matern/risc potential la fat.

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje - Utilizarea locala a benzidaminei la dozele recomandate nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare:

Se dizolva continutul a 1-2 plicuri Tantum Rosa intr-un litru de apa fiarta si racita. Daca nu este altfel recomandat, se utilizeaza pentru irigatii vaginale de 1-2 ori pe zi. Dupa dizolvare, solutia rezultata se utilizeaza imediat. Reactii adverse: Nu s-au observat reactii adverse la utilizarea Tantum Rosa.

Supradozaj: Nu s-au semnalat cazuri de supradozaj.

Conditii de pastrare: A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor. Plicuri dublu stratificate din hartie/polipropilena a 9,45 g granule pentru solutie vaginala.

Forma de prezentare: cutie cu 10 plicuri

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.