Medicamente fara reteta

Spaverin 80mg, 20 capsule, Antibiotice

Produsul este indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu exista in stocul furnizorului.

Descriere si prospect: Spaverin 80mg, 20 capsule, Antibiotice

7495872

Spaverin este un medicament antispastic.

Spaverin este utilizat:
- pentru reducerea durerilor provocate de diverse colici (biliare, renale, vezicale, dureri din timpul ciclului menstrual, spasme uterine)
- ca antispastic in diverse afectiuni digestive (ulcer la nivelul stomacului, gastrita, enterita, spasme ale cardiei si pilorului, sindromul colonului iritabil, colita spastica insotita de constipatie, balonare)
- in cazul durerilor de cap cu senzatie de tensiune intracraniana.

Compozitie: Substanta activa este clorhidratul de drotaverina. Fiecare capsula contine clorhidrat de drotaverina 80mg.

Mod de administrare:

  • Adulti, adolescenti peste 15 ani: doza recomandata este de 120 – 240 mg clorhidtrat de drotaverina pe zi, fractionat in 2-3 prize
  • Copii cu varsta peste 6 ani: doza recomandata este de 80 – 200 mg clorhidrat de drotaverina pe zi, fractionat in 2-5 prize
  • Daca dupa 3 zile de tratament simptomele nu se amelioreaza, adresati-va medicului dumneavoastra.

Atentionari si precautii

  • Inainte sa luati Spaverin, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului: daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti porfirie; daca aveti tensiune arteriala mica.
  • Spaverin este indicat utilizarii la adulti, adolescenti si copii cu varsta peste 6 ani.
  • Daca utilizati Spaverin timp indelungat, medicul dumneavoastra va poate indica evaluarea functiei hepatice.
  • Copii si adolescenti: Spaverin nu este recomandat copiilor cu varsta sub 6 ani, deoarece nu sunt disponibile date privind siguranta si eficacitatea la aceasta grupa de varsta.

Spaverin impreuna cu alte medicamente: Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Daca utilizati Spaverin impreuna cu alte medicamente, isi pot modifica reciproc modul lor de actiune. Administrarea concomitenta a drotaverinei cu levodopa, determina scaderea efectului antiparkinsonian al acesteia; prin urmare, unele manifestari ale bolii Parkinson, cum sunt rigiditatea musculaturii scheletice si tremorul, se pot agrava.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea: Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Utilizarea Spaverin in timpul sarcinii necesita prudenta. Nu se recomanda administrarea Spaverin in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Daca in timpul tratamentului cu Spaverin prezentati senzatia de lipsa de echilibru in spatiu a corpului sau de invartire a obiectelor din jur, este necesar sa evitati activitatile potential periculoase, conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor.

Avertizari: Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor. Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa
aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Forma de prezentare: Cutie cu 2 blistere a 10 capsule

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.