Medicamente fara reteta

Solpadeine, 12 comprimate, Omega Pharma

12,49 Lei

Pret / CPR: 1,04 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Solpadeine, 12 comprimate, Omega Pharma

2127424

Comprimatele efervescente Solpadeine sunt recomandate pentru ameliorarea rapida a durerilor care apar in reumatism, sciatica si lumbago. Sunt de asemenea recomandate pentru tratamentul durerilor de cap, migrenelor, durerilor menstruale, in cazul luxatiilor, durerilor dentare, nevralgiilor, sinuzitei, durerilor de gat si febrei, precum si pentru ameliorarea simptomelor din raceli si gripe.

Contraindicatii:
A nu se administra concomitent cu alte produse care contin paracetamol. Nu se administreaza in astm sau in crizele astmatice.

Precautii:
inainte de a lua Solpadeine cereti sfatul medicului daca: suferiti de afectiuni renale sau hepatice grave; sunteti insarcinata; vi s-au recomandat medicamente pentru stari depresive sau daca sunteti in tratament pentru probleme respiratorii; luati medicamente recomandate de medic pentru tratarea greturilor si vomei sau a concentratiei crescute de colesterol in singe. Comprimatele efervescente de Solpadeine pot produce somnolenta. Daca somnolenta este prezenta, nu conduceti vehicule sau nu manevrati masini si utilaje.

Reactii adverse:
Efectele secundare ale paracetamolului sunt rare. Pot sa apara reactii alergice, de exemplu eruptii cutanate. Codeina poate produce constipatie, greata, ameteli sau somnolenta, dar efectele secundare sunt foarte rare daca se respecta administrarea corecta a produsului. Consumul excesiv de ceai sau cafea concomitent cu administrarea de Solpadeine poate produce iritabilitate sau nervozitate. Consultati medicul in cazul oricaror efecte deosebite. Nu utilizati acest medicament dupa data expirarii indicata pe ambalaj.

Compozitie:
Fiecare comprimat efervescent contine paracetamol 500 mg, fosfat de codeina hemihidrat 8 mg si cofeina 30 mg.

Mod de administrare:
Comprimatele de Solpadeine se dizolva in apa.
Adulti: A se administra 2 comprimate dizolvate intr-un pahar cu apa, de 1-4 ori pe zi, daca este necesar. Administrarea nu se va repeta la un interval mai mic de 4 ore sau nu se vor depasi 4 doze (8 comprimate) in 24 de ore.
Copii (7-12 ani): 1/2 comprimat pina la 1 comprimat, dizolvat intr-un pahar cu apa, de 1-4 ori pe zi. Administrarea nu se va repeta la un interval mai mic de 4 ore. A nu se depasi 4 comprimate in 24 de ore.

Precautii:

Nu se recomanda copiilor sub varsta de 7 ani.

Nu se va administra copiilor Solpadeine mai mult de 3 zile fara avizul medicului. Daca simptomele persista, consultati medicul.

A nu se depasi doza stabilita. in cazul depasirii dozei recomandate, consultati imediat medicul, chiar daca nu va simtiti rau.

Forma de prezentare: Cutie cu 12 comprimate

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 12.12.2022