Suplimente alimentare

Relaxophytol, 30 capsule, NaturPharma

70,49 Lei

Pret / CPS: 2,35 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Relaxophytol, 30 capsule, NaturPharma

7534372

 Tulburarile de somn, anxietatea si bolile depresive afecteaza o mare parte a populatiei si duc la scaderea capacitatii de munca si la afectarea calitatii vietii. Factorii de stres pot provoca aceste stari, iar cercetarile stiintifice au stabilit ca exista elemente comune neurobiologice intre ele.

Doi neurotransmitatori, care joaca un rol-cheie, sunt acidul gama-aminobutiric (GABA) si serotonina (5-hidroxitriptamina, 5-HTP). Acidul gama-aminobutiric (GABA) este cel mai important neuro-mediator inhibitor in sistemul nervos central (SNC) la om, iar rolul sau principal este de a reduce excitabilitatea neuronala.

S-a constatat faptul ca nivelurile scazute de GABA din SNC conduc la hiperactivitate si tulburari mintale asociate cu intreruperea functiei normale. Al doilea neurotransmitator este serotonina, care este cunoscuta ca fiind "secretul fericirii", pentru ca joaca un rol cheie intr-un serie de procese importante, cum ar fi somnul, senzatia de durere, termoreglarea, apetitul alimentar, stari agresive si comportamentul sexual.

Melissa officinalis (Roinita) este o planta aromatica erbacee perena, a carei efecte privind utilizarea sa ca remediu naturist sunt cunoscute de peste 2000 de ani. Desi extractul de Roinita este bogat in acid rozmarinic, concentratia efectiva a acidului determina activitatea sa biologica. De aceea, este important sa fie cunoscut care este concentratia acestei substante naturale din concentratia extractului total.

RELAXOPHYTOL contine extract standardizat de acid rozmarinic a carui concentratie este crescuta (66 mg in doua capsule). Acidul rozmarinic inhiba enzima GABA-transaminaza responsabila de distrugerea rapida a GABA si astfel creste nivelurile acestui neurotransmitator reducand excitabilitatea neuronala.

S-a demonstrat faptul ca dintre toate plantele, extractul de roinita are cel mai mare efect inhibitor al GABA-transaminazei. Aceste efecte indica faptul ca extractul de roinita contribuie la eliminarea tensiunii nervoase, a sentimentului de teama si nesiguranta si ajuta la restabilirea unei stari de confort psihic si liniste in situatii stresante.

5-HTP este un aminoacid natural, extras din semintele de Griffonia Simplicifolia, originara din zona Africii Centrale si de Vest. 5-HTP contribuie la biosinteza rapida serotoninei in neuroni. in plus, administrarea de 5-HTP are ca rezultat cresterea nivelurilor unor alti neurotransmitatori precum melatonina si beta-endorfinele care sunt importante pentru un somn odihnitor si o stare de liniste.

Vitamina B6 (piridoxina) este necesara pentru sinteza multor neurotransmitatori, inclusiv serotonina si GABA, considerati a fi sursa efectului sau benefic asupra functiei mintale normale. in plus, serotonina, cu ajutorul vitaminei B6, sintetizeaza melatonina, care are un efect pozitiv asupra somnului, pastrand in acelasi timp ritmul circadian.

Magneziul (Mg) - importanta magneziului este strans legata de nivelul de stres. Nivelurile scazute de magneziu sunt corelate cu o crestere a nivelului de stres. Mg este un microelement important care ajuta functionarea normala a sistemului nervos si a functiei mintale.

Prezentare: 30 capsule

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.