Maca (Lepidium meyenii) sau „ginseng andin” este o planta erbacee bienala din familia Cruciferelor, care creste in special in Peru si Bolivia, unde este cultivata in zone din muntii Anzi, la o altitudine de 3.500 - 4.200 metri.
Maca este o sursa valoroasa de aminoacizi, cei mai importanti cantitativ fiind arginina, serina, histidina, acidul glutamic, glicina, valina, fenilalanina, tirosina si treonina. Alaturi de acestia, in pulberea de maca se gasesc acizi grasi (linolenic, palmitic si oleic), alcaloizi, tanini, polifenoli, vitamine (B1, B2, B12, C, E), saponine, sitosteroli, minerale (Ca, K, P, Mg) si microelemente (Zn, I, Mn, Cu).
Forma de prezentare ca pulbere ofera avantajul ca este mult mai usor de utilizat, de digerat si de pastrat. Gustul acestei pulberi vegetale este dulceag si este insotit de o aroma specifica.
Mod de utilizare: Pulberea de maca poate fi consumata in tot felul de combinatii: poate fi inclusa in sucuri de fructe, in smoothies si creme de legume si fructe, poate fi adaugata in lapte alaturi de cereale, cacao etc, poate fi amestecata in iaurturi sau presarata peste salate de cruditati sau chiar inclusa in sosuri gatite - si asa mai departe, dupa libera alegere si imaginatia consumatorilor.
Doza zilnica recomandata este de 5 pana la maxim 10 grame de pulbere de maca, divizate in doua sau trei administrari.
Forma de prezentare: 200g