Uscarea este una dintre cele mai vechi metode de conservare a fructelor si legumelor. Pe vremuri, ele se uscau la soare si procesul dura cateva zile. Astazi, le putem cumpara deshidratate prin procese de deshidratare mai rapida.
Continut:
Minerale: fier, calciu, potasiu, seleniu, vitaminele: A, B si C, antioxidant - luteina.
Mod de consum:
In unele preparate, prunele uscate pot inlocui grasimile ca untul, margarina sau chiar uleiul, iar in produsele de patiserie in care se folosesc prune nu mai este necesar adaosul de zahar. Se poate prepara orez, prajitura si tarta cu prune uscate.
Caracteristici:
Prunele uscate sunt un remediu eficient in combaterea constipatiei.
Sunt de asemenea o sursa buna de potasiu, mineral esential pentru mentinerea unei presiuni sangvine normale si a bunei functionari a inimii.
Recomandari:
Se pot consuma pentru dificultati de tranzit intestinal, constipatie.
Forma de prezentare: punga cu 200g