Placa de gatit din sare de Himalaya 10cm x 2cm x 20cm, Solaris

Dieta si nutritie

Brand: SOLARIS
38,92 Lei
Stoc epuizat

Despre produs

17535976

Sarea de Himalaya taiata in placi de diferite dimensiuni putem aseza pe gratar sau pe aragaz si dupa ce se incalzeste putem praji pe ele carne si legume.
Aceste placi pot fi folosite si ca tocator pe care putem taia si servi legume sau alte bucate.
Veti avea parte in bucatarie de o senzatie de gust cu totul noua.
Gatirea pe caramida de sare protejeaza mancarea sa nu se arda.
La caramida de sare nu trebuie sa indepartati resturile de mancare arsa.
Va puteti rasfata familia cu mancaruri sanatoase.
Nu este nevoie sa folositi grasimi, de aceea este un ajutor mare in cura de slabire.

Puteti surprinde familia, prietenii cu o senzatie gastronomica noua, deoarece caramida incalzita se poate aseza pe mijlocul mesei, pe care in fata ochilor prietenilor sau familiei se va pregati mancarea sanatoasa, cu un gust unic.
Pur si simplu asezati caramida in mijlocul mesei, pe un suport sigur, termostabil si terminati acolo gatitul.

Caramida de sare tine mancarea calda.
Se incalzeste ca vasele vechi din fonta, treptat. Ore intregi se poate tine calda mancarea pe ea.
Culoarea caramidei nu are importanta, la efectul caldurii culoarea va deveni mai deschisa.

Liniile care se vad de dinafara pe caramida, ca niste crapaturi, sunt doar suprafata intalnirii diferitelor straturi de sare.

Recomandari

Aveti grija la condimentarea mancarurilor, fiindca mancarea de la caramida preia ceva sare, deci se recomanda condimente (verzi), fara sare.

Curatarea caramidei de sare

Dupa frigere, deasupra chiuvetei stergeti usor ramasitele de mancare, cu apa foarte putina, deoarece cu cat primeste mai putina apa, cu atat tine mai mult caramida de sare.
Dupa aceea aseazati pe o carpa curata pana se usuca.

De ce este mai buna caramida de sare decat obisnuita tigaie sau tava?

Frigerea pe caramida de sare nu cere folosirea uleiului sau grasimii. Mincarea se frige, nu se arde, nu se innegreste. Este mult mai sanatoasa decat forma de frigere obisnuita. Mancarea pregatita pe caramida de sare este de asemenea foarte gustoasa si buna.

Mod de utilizare: 

Ce se poate gati pe caramida de sare? Caramida de sare in arta culinara.

Asezam caramida de sare pe jaratic infocat sau pe gaz, lasam sa se incalzeasca, si pe blocul de sare gatim diverse mancaruri, de exemplu: peste, pui, steak, legume, sau le putem tine calde. Merita sa taiem carnea, pestele, legumele in bucatele mai mici, asa incap mai multe pe caramida.

Fripturile, legumele vor avea o aroma total unica.

Pe gaz

• pe gaz sunt recomandate 15-20 minute

• se propune incalzirea incet, asa caramida nu se va crapa, nu se va sparge

• verificati daca s-a ajuns la temperatura potrivita, daca da, puteti sa si asezati bucatelele pe care vreti sa le frigeti
• cu o carpa de bucatarie se poate prinde cu siguranta

In cuptor

• incalziti caramida de sare in cuptor la 200 grade cca 5 minute

• verificati daca a juns deja la temperatura potrivita, daca da, puteti sa si asezati bucatelele pe care vreti sa le frigeti
• cu o carpa de bucatarie se poate prinde cu siguranta

Pe plita electronica

Pe plita electronica se poate folosi doar cu atentie mare.
• verificati daca a ajuns deja la temperatura potrivita
• se poate prinde in siguranta cu o carpa de bucatarie.

  • Dimensiuni: 10 cm x 2 cm x 20 cm 
  • Greutate: 499 g

Data ultimei actualizari 20.04.2021