Medicamente fara reteta

Pararemin, 10 comprimate, Polisano

7,99 Lei

Pret / BUC: 7,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Pararemin, 10 comprimate, Polisano

17538201

Pararemin este un medicament OTC utilizat de catre adulti, adolescenti si copii cu varsta mai mare de 12 ani pentru tratamentul simptomatic al durerilor usoare si medii cu diferite localizari, precum dureri de cap, de dinti, in caz de menstruatie dureroasa, durere reumatica si pentru tratamentul durerii si febrei asociate cu raceala si gripa.

Compozitie: Paracetamol (250mg), propifenazona (150mg) cafeina (50mg), amidon pregelatinizat (integral), amidon pregelatinizat (partial), polivinilpirolidona, croscarmeloza sodica, acid stearic, izomalt, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Mod de utilizare:

- Pararemin se administreaza pe cale orala.

- Comprimatul se administreaza cu o cantitate suficienta de lichid (aproximativ 200ml la adulti, daca este posibil).

- Administrarea regulata a dozelor permite evitarea oscilatiilor durerii sau febrei. Nu depasiti dozele recomandate.

- Adresati-va medicului dumneavoastra daca dupa 3 zile simptomele nu se amelioreaza.

Adulti (inclusiv varstnici), adolescenti si copii cu varsta peste 16 ani:

- Doza recomandata este de 1-2 comprimate Pararemin o data. La nevoie, doza se poate repeta de 3 ori in 24 de ore.

- Doza maxima zilnica este de 6 comprimate.

Copii cu varsta cuprinsa intre 12 – 16 ani:

- Doza recomandata este de 1 comprimat Pararemin o data. La nevoie, doza se poate repeta de 3 ori in 24 de ore.

Nu utilizati Pararemin:

- Daca sunteti alergic la paracetamol, propifenazona, alte pirazolone sau pirazolidindione, cafeina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

- Sunteti alergic (hipersensibil) la alte AINS, acid acetilsalicilic (inclusiv daca ati suferit o criza de astm bronsic, sau modificari la nivelul tegumentului, cu zone umflate, inrosite si mancarimi precum si daca prezentati scurgeri de materii fluide de consistenta apoasa din nas insotite de stranut, mancarime sau nas infundat),

- Aveti ulcer gastro-duodenal activ, insuficienta hepatica sau renala severa, insuficienta cardiaca severa.

- Ati fost diagnosticat cu deficit de glucozo-6 fosfat dehidrogenaza.

- Sunteti in ultimul trimestru de sarcina (dupa luna a VI-a) sau in perioada de alaptare.

- Aveti varsta mai mica de 12 ani.

Avertizari:

- Trebuie sa evitati administrarea concomitenta a altor medicamente ce contin paracetamol, pentru a impiedica introducerea in organism a unei cantitati excesive de paracetamol.

- Se va evita consumul de bauturi alcoolice in timpul tratamentului prelungit, cu doze mari de paracetamol, deoarece consumul cronic de alcool etilic creste riscul afectarii ficatului.

- Va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra daca sunteti cunoscut cu afectiuni digestive (precum ulcer, colita ulceroasa, boala Crohn) sau afectiuni ale sangelui (tulburari de coagulare a sangelui) inainte de a folosi Pararemin. Daca prezentati o sangerare la nivel gastro-intestinal, intrerupeti imediat tratamentul si mergeti la camera de garda a celui mai apropiat spital.

-  Adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a incepe tratamentul cu Pararemin daca urmati tratament cu anticonceptionale orale (medicamente care impiedica aparitia sarcinii), antibiotice (medicamente utilizate impotriva infectiilor cauzate de bacterii, precum ciprofloxacina, enoxacina, norfloxacina, ofloxacina si eritromicina) sau antiaritmicele (medicamente folosite in tulburarile de ritm ale inimii, precum mexiletina), deoarece acestea reduc eliminarea cafeinei si ii cresc efectul toxic in organism.

- Evitati asocierea Pararemin impreuna cu barbiturice (medicamente care produc un somn asemanator celui fiziologic, deoarece cafeina poate diminua efectul lor hipnotic), betablocante (utilizate in tratamentul hipertensiunii arteriale, deoarece isi reduc reciproc eficacitatea terapeutica, litiu (utilizat in tratamentul depresiilor, deoarece cafeina creste eliminarea litiului), alte AINS inhibitoare ale ciclooxigenazei, datorita riscului de afectare gastro-intestinala.

- Tratamentul prelungit cu propifenazona creste riscul hemoragic al anticoagulantelor cumarinice (utilizate ca sa vi se subtieze sangele). In aceasta situatie, adresati-va medicului dumneavoastra pentru a verifica coagularea sangelui.

- Sarcina, alaptarea si fertilitatea: In primele doua trimestre de sarcina luati Pararemin numai daca medicul dumneavoatra va recomanda acest lucru. Nu luati Pararemin daca sunteti in ultimul trimestru de sarcina sau daca alaptati. Daca urmati tratament pentru infertilitate, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra pentru a stabili oportunitatea administrarii Pararemin.

- Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Pararemin nu va influneteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Forma de prezentare: Cutie cu 10 comprimate

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 09.03.2023