Paracetamol 500mg, 20 comprimate, Polisano

Medicamente fara reteta

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

Pretul nu a putut fi incarcat. Incercati sa adaugati produsul in cos pentru a vedea pretul.
Stoc epuizat

Descriere si prospect: Paracetamol 500mg, 20 comprimate, Polisano

17538200

Paracetamol 500mg comprimate este un medicament care are proprietati analgezice si antipiretice bine cunoscute, prin inhibarea ciclooxigenazei. Efectul analgezic si antipiretic este maxim la 1-3 ore si dureaza 3-4 ore de la administrare. Se considera ca actiunea analgezica si antipiretica a paracetamolului este determinata, cel putin in parte, de inhibarea biosintezei prostaglandinelor la nivelul sistemului nervos central.

Proprietati:

- Paracetamolul se absoarbe rapid si aproape complet din tubul digestiv. Absorbtia poate fi favorizata de ingestia unei cantitati suficiente de lichid.

- Paracetamolul se distribuie relativ uniform si rapid in toate tesuturile. Concentratiile in sange, saliva si plasma sunt comparabile. Se leaga de proteinele plasmatice in proportie de aproximativ 25%. Substanta trece prin placenta, se excreta in laptele matern.

- Paracetamolul este metabolizat, in principal, in ficat. Cele doua cai principale de metabolizare sunt glucuronoconjugarea si sulfoconjugarea. Ultima cale de metabolizare este rapid saturabila la administrarea de doze mai mari decat cele terapeutice.

- Excretia se realizeaza in principal, pe cale urinara. 90% din doza ingerata este eliminata renal in decurs de 24 ore, in principal, sub forma de glucuronoconjugati (60-80%) si sulfoconjugati (20-30%). Mai putin de 5% din doza se excreta nemetabolizata. Timpul de injumatatire plasmatica prin eliminare este de aproximativ 2-3 ore.

Ingrediente active: Fiecare comprimat contine paracetamol 500mg

Mod de administrare:

- Se administreaza numai pe cale orala. Comprimatul se administreaza cu o cantitate suficienta de lichid (aproximativ 200ml la adult, daca este posibil). Administrarea regulata evita fluctuatiile intensitatii durerii sau febrei.

Adulti (inclusiv varstnici), adolescenti si copii cu varsta peste 15 ani:

- Doza recomandata este de 500-1000mg paracetamol (1-2 comprimate Paracetamol Polisano) la fiecare 4-6 ore, la nevoie. A nu se administra la intervale mai mici de 4 ore.

- In general, nu trebuie depasita doza de 3g paracetamol (6 comprimate Paracetamol Polisano) pe zi.

- Doza zilnica maxima este de 8 comprimate Paracetamol Polisano (4000mg paracetamol) in decurs de 24 de ore. 

Copii cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani:

- Doza recomandata este de 500mg paracetamol (1 comprimat Paracetamol Polisano) o data; nu se vor depasi 3-4 comprimate in decurs de 24 de ore.

Copii cu varsta cuprinsa intre 6-12 ani:

- Doza recomandata este de 60mg paracetamol/kg, divizata in mai multe prize a cate 10-15 mg/kg pe priza. La copii, trebuie sa existe un interval regulat intre administrari, atat ziua cat si noaptea, de preferat 6 ore, dar nu mai mic de 4 ore. Nu trebuie depasita doza de 4 comprimate in decurs de 24 de ore.

- Paracetamol Polisano nu trebuie administrat la copii pentru o perioada mai lunga de 3 zile, fara recomandarea medicului. A nu se depasi doza recomandata.

Nu utilizati Paracetamol:

- Daca sunteti alergic la paracetamol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

- Daca suferiti de insuficienta hepatocelulara sau aveti o boala de ficat activa.

- Daca ati fost diagnosticat cu deficit de glucozo-6 fosfatdehidrogenaza.

- La copiii cu varsta sub 6 ani.

Atentionari:

- Nu utilizati acest medicament la copii cu varsta sub 6 ani datorita concentratiei si formei farmaceutice neadecvata pentru acest grup de varsta.

- Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.

- Nu trebuie sa utilizati Paracetamol Polisano impreuna cu alte medicamente care contin paracetamol.

- Riscul toxicitatii paracetamolului poate fi crescut la pacientii aflati in tratament cu alte medicamente potential hepatotoxice sau medicamente inductoare enzimatice.

- Sarcina: Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Ca masura de precautie, este de preferat sa evitati utilizarea paracetamolului in timpul sarcinii.

- Fertilitatea: Daca urmati tratament pentru infertilitate, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra pentru a stabili oportunitatea administrarii de paracetamol.

- Alaptarea: La om, paracetamolul se excreta in lapte in proportie mica. Paracetamolul se poate administra cu precautie in timpul alaptarii.

- Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Paracetamolul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje. 

Forma de prezentare: Cutie cu 20 comprimate

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 12.04.2021