Medicamente fara reteta

Paduden 200 mg, 10 capsule, Terapia

Brand: TERAPIA
7,99 Lei

Pret / CPS: 0,80 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Paduden 200 mg, 10 capsule, Terapia

7473296

Paduden 200 mg contine ibuprofen, substanta activa ce apartine grupei de antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene, derivati de acid propionic. Paduden este indicat pentru:
- tratamentul afectiunilor reumatismale acute sau cronice: reumatism articular inflamator sau degenerativ, reumatism extraarticular;
- tratamentul simptomatic al afectiunilor dureroase: cefalee, migrena (tratament si profilaxie), dureri dentare, dismenoree, dureri osteo-articulare si musculare (inclusiv tendinite, bursite, luxatii, entorse);
- tratamentul simptomatic al febrei.

Compozitie:

O capsula contine ibuprofen 200 mg si excipienti: lactoza monohidrat, amidon de porumb, povidona K 30, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, stearat de magneziu.

Mod de administrare:

Capsulele se inghit intregi, cu putina apa, preferabil dupa mese.

- Adulti si copii peste 15 ani: doza uzuala este de 400 mg ibuprofen (2 capsule Paduden 200 mg) de 2 - 3 ori pe zi, fara a depasi 1200 mg ibuprofen pe zi.
- La copii sub 15 ani se recomanda utilizarea formelor farmaceutice adecvate.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la ibuprofen sau la oricare dintre excipientii produsului.
Deoarece a fost raportata hiperreactivitate incrucisata intre acidul acetilsalicilic si alte antiinflamatoare nesteroidiene, Paduden 200 mg este contraindicat la pacientii cu reactii alergice de tipul astmului bronsic, urticariei, rinitei, polipilor nazali si edemului angioneurotic, la aceasta grupa de medicamente.
Ulcer gastro-intestinal activ sau in antecedente, hemoragii gastro-intestinale, colita ulceroasa, insuficienta hepatica si/sau renala severa.
Lupus eritematos sistemic sau alte colagenoze.
Sarcina (incepand cu luna a VI-a).

Precautii: pacientii care prezinta tulburari de vedere la administrarea de Paduden 200 mg trebuie sa intrerupa tratamentul si sa efectueze un examen oftalmologic.

Atentionari speciale
Deoarece la unii pacienti care au utilizat ibuprofen au fost raportate hemoragii gastro¬intestinale ocazional severe si ulceratii peptice, Paduden 200 mg trebuie administrat sub stricta supraveghere medicala la pacientii care prezinta boli ulcerative active ale tractului gastro¬intestinal sau au prezentat in antecedente astfel de afectiuni. Aceleasi precautii trebuie avute in vedere pentru pacientii cu istoric de bronhospasm, cu precadere daca acesta a fost urmarea administrarii de medicamente, precum si la cei cu afectarea functiilor renale si/sau hepatice sau cardiace. La acesti pacienti, parametrii clinici si de laborator trebuie monitorizati periodic, mai ales daca este necesar tratament de lunga durata. Paduden 200 mg trebuie administrat cu precautie la pacientii cu antecedente de insuficienta cardiaca sau de hipertensiune arteriala, deoarece la acestia au fost raportate cazuri de retentie hidrosalina, cu aparitia de edeme. Deoarece ibuprofenul, ca si alte antiinflamatoare nesteroidiene, poate determina prelungirea timpului de sangerare, el trebuie utilizat cu prudenta la pacientii cu deficite intrinseci de coagulare si la pacientii aflati sub terapie cu anticoagulante.

Sarcina si alaptarea: in primele 5 luni de sarcina ibuprofenul se va administra numai daca este absolut necesar si numai sub supraveghere medicala stricta. Incepand cu luna a 6-a, administrarea ibuprofenului este contraindicata. Nu este indicata utilizarea Paduden 200 mg in timpul alaptarii.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: prin reactiile adverse pe care le produce - somnolenta, ameteli sau depresie - Paduden 200 mg poate influenta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Supradozaj: in caz de supradozaj se recomanda lavaj gastric si, daca este necesar, corectarea tulburarilor hidro-electrolitice. Nu exista antidot specific pentru intoxicatia cu ibuprofen.

Reactii adverse posibile

Tract gastro-intestinal: cele mai des intalnite reactii adverse datorate ibuprofenului sunt tulburarile gastro¬intestinale: pirozis, anorexie, greata, varsaturi, dispepsie, disconfort abdominal, diaree, ulcer activ si hemoragii gastro-intestinale.
Sistem nervos central: cefalee, confuzie, tinitus si somnolenta - sunt mai putin frecvent raportate decat efectele gastro-intestinale. Au fost raportate cazuri de tulburari psihotice si reactii depresive ca si cazuri individuale de cefalee severa, greata, varsaturi, febra, redoarea muschilor gatului, tulburari senzoriale.
Organe de simt: au fost observate reactii oculare reversibile, cum sunt ambliopie toxica, vedere incetosata si tulburari ale vederii colorate.
Piele/reactii de hipersensibilitate: au fost raportate eruptii cutanate cum sunt urticaria, exantemul si purpura. Aceste reactii pot fi insotite de prurit si de sindrom Stevens-Johnson.
Reactiile generale de hipersensibilitate sunt rare. Simptomele pot fi: febra cu eruptii cutanate, dureri abdominale, cefalee, greata si varsaturi, valori anormale ale testelor hepatice, meningism si reactii anafilactice.
Lupusul eritematos sistemic sau alte boli de colagen pot creste riscul aparitiei reactiilor generale de hipersensibilitate.
Rareori, ibuprofenul poate determina bronhospasm la pacientii predispusi.
Sistem hematopoietic: dozele mai mari de 1000 mg pe zi pot prelungi timpul de sangerare. Au fost semnalate: trombocitopenie, granulocitopenie, agranulocitoza, anemie hemolitica si anemie aplastica. Astfel de discrazii sanguine au fost observate cu precadere dupa administrarea indelungata a unor doze mari.
Ficat: au fost semnalate valori anormale ale testelor hepatice (valori crescute ale transaminazelor serice) si icter.
Rinichi: au fost raportate fenomene de retentie hidrosalina cu aparitia edemelor. Au fost prezente cazuri de disurie si de nefrita interstitiala acuta. Afectarea functiilor renale poate avea grade diferite de severitate, in special dupa administrarea indelungata de doze mari. In cazul reactiilor de hipersensibilitate generala poate sa apara insuficienta renala. Au fost raportate cazuri de leziuni renale (necroza papilara renala).
Alte reactii adverse: pot fi intalnite ocazional stomatite, tulburari menstruale, cresterea valorilor uratilor serici. In cazul aparitiei reactiilor adverse, se impune oprirea imediata a administrarii si instituirea tratamentului corespunzator.

Forma de prezentare: cutie cu 10 capsule

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 31.03.2021