Medicamente fara reteta

Olynth 0.1% spray nazal, 10ml, Johnson&Johnson

In stoc
15,99 Lei

Pret / FL: 15,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Olynth 0.1% spray nazal, 10ml, Johnson&Johnson

1054467

Olynth 1 mg/ml contine xilometazolina, care ajuta la reducerea congestiei nazale, reducand inflamatia membranei mucoase (mucoasa nazala), pentru a va ajuta sa respirati mai usor. Medicamentul este utilizat pentru tratamentul de scurta durata al congestiei nazale insotite de secretii nazale, asociate cu raceala sau sinuzita.

Ingrediente: Substanta activa este clorhidrat de xilometazolina, 1 mg per mililitru de solutie. Fiecare pulverizare de Olynth 1mg/ml (=0.140 ml) contine 140 ug (sau 0.140 mg) clorhidrat de xilometazolina. Celelalte componente sunt: edetat disodic, clorura de sodiu, dihihidrogenofosfat de sodiu dihidrat, hidrogenofosfat de disodiu dihidrat, sorbitol (E420), clorura de benzalconiu si apa purificata.

Mod de administrare:

Adulti, adolescenti si copii cu varsta peste 12 ani: daca medicul sau farmacistul nu va recomanda altfel, utilizati un puf de Olynth 1 mg/ml in fiecare nara de pana la 3 ori pe zi, timp de maxim 7 zile. Nu depasiti doza recomandata.

Pentru a reduce riscul de transmitere a infectiilor, fiecare flacon trebuie utilizat de o singura persoana, iar duza trebuie clatita dupa fiecare utilizare.

Acest medicament nu se utilizeaza la copii cu varsta sub 12 ani.

Contraindicatii:

Nu utilizati Olynth 1 mg/ml daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra:

- Sunteti alergic la xilometazolina sau la oricare din celelalte componente ale medicamentului;

- Aveti tensiune mare in interiorul ochiului, in special daca aveti glaucom cu unghi inchis;

- Aveti rinita cronica (iritatie nazala de lunga durata) cu putine secretii sau fara secretii (rinita sicca);

- Sunteti in tratament cu inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO) sau daca ati utilizat IMAO in ultimele 2 saptamani;

- Urmati tratament cu alte medicamente care va pot creste tensiunea arteriala;

- Aveti inflamatie cauzata de hipersensibilitatea vaselor de sange din nasul dumneavoastra;

- Aveti inflamatie asociata cu subtierea membranelor nazale insotita sau nu de secretii;

- Vi s-a efectuat o interventie chirurgicala la nivelul creierului prin nas sau gura.

Daca sunteti gravida sau credeti ca sunteti gravida sau intentionati sa ramaneti gravida adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Olynth 1 mg/ml nu trebuie utilizat in timpul sarcinii deoarece nu se cunoaste cum actioneaza asupra copilului nenascut. Daca alaptati, discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a utiliza acest medicament. Nu se stie daca substanta activa trece in laptele matern.

Conservantul (clorura de benzalconiu) continuta in Olynth 1 mg/ml poate provoca umflarea membranei mucoase nazale, in special in timpul utilizarii de lunga durata. Daca se suspecteaza o astfel de reactie (congestie nazala persistenta), ar trebui sa fie utilizat in cazul in care este posibil, un produs cu administrare nazala care nu contine conservanti. Daca astfel de produse pentru administrare nazala nu sunt disponibile, fara conservant, trebuie luata in considerare utilizarea unei alte forme de dozare.

Forma de prezentare: spray nazal cu 10 ml solutie.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 09.01.2023