Mierea cruda este o miere naturala, pura, neprocesata termic, pastrandu-si astfel intacte si vii enzimele si vitaminele care ii confera calitati nutritive si beneficii de exceptie.
Mierea de rapita este usor de recunoscut. Aceasta se prezinta printr-o culoare albicioasa, cu o consistenta untoasa (continutului mare de glucoza o face sa se cristalizeze mai repede), este mai putin dulce in comparatie cu celelalte tipuri de miere si are uimitoare proprietati antibacteriene.
Beneficii:
- Contine enzima Q3, necesara oaselor si poate fi folosita ca adjuvant in tratarea osteoporozei.
- Ajuta la scaderea colesterolului, regenerarea si mentinerea elasticitatii peretilor vasculari, reduce riscul de ateroscleroza
- Ajuta la buna functionare a creierului, protejand de maladia Alzheimer si ajuta la prevenirea depresiei.
- Ajuta si la tratarea infectiilor tractului respirator (raceli sau gripa – calmeaza tusea si durerile in gat) si stimuleaza sistemul imunitar.
- Are actiune hepatoprotectoare, contribuind la mentinerea sanatatii ficatului si la detoxifierea corpului.
- Are proprietati usor sedative, ajutand la un somn mai linistit prin reglarea activitatii anumitor neurotransmitatori din creier.
- Este un bun exfoliant pentru piele si poate ajuta la diminuarea porilor, reducerea sebumului si curatarea fetei.
Precautii:
- Produsele apicole nu sunt recomandate copiilor sub varsta de 1 an.
- Cristalizarea (zaharisirea) mierii este un proces natural ce confirma faptul ca mierea este cruda si atesta calitatea superioara a acesteia.
- Deoarece produsele apicole sunt produse de catre de albine din surse naturale, acestea nu sunt standardizate din punct de vedere al proprietatilor organoleptice, de aceea culoarea, gustul, mirosul sau aspectul putand sa varieze de la un lot la altul, fara a influenta beneficiile si calitatea produselor.
- Informatiile prezentate sunt de natura informativa si nu pot substitui consultul, sfaturile sau prescriptiile medicilor specialisti.
Forma de prezentare: 270g