Jucarii de dentitie

  (33)
Sortare dupa
  • Jucariile de dentitie reprezinta solutia ideala pentru ameliorarea durerilor dentare ale bebelusilor, pentru dezvoltarea gingiilor si a sistemului cognitiv al acestora. Jucaria albastra de dentitie Dr. Brown’s a fost creata de un medic stomatolog pediatru pentru a usura problemele celor mici.
  • Jucariile de dentitie reprezinta solutia ideala pentru ameliorarea durerilor dentare ale bebelusilor, pentru dezvoltarea gingiilor si a sistemului cognitiv al acestora. Jucaria de dentitie in forma de elefant Dr. Brown’s a fost creata de un medic stomatolog pediatru pentru a usura problemele celor mici, fiind ideala bebelusilor de peste 3 luni.
  • Jucariile de dentitie reprezinta solutia ideala pentru ameliorarea durerilor dentare ale bebelusilor, pentru dezvoltarea gingiilor si a sistemului cognitiv al acestora. Jucaria de dentitie in forma de vulpita Dr. Brown’s a fost creata de un medic stomatolog pediatru pentru a usura problemele celor mici, fiind ideala bebelusilor de peste 3 luni.
Jucarii de dentitie

Jucarii de dentitie

Beneficiile jucariilor de dentitie pentru bebelusi

  • Alinarea durerilor de gingii: presiunea exercitata asupra gingiilor este redusa, ceea ce ajuta la diminuarea durerii. Astfel, bebelusul se poate simti mai confortabil in momentele in care dintii incep sa erupa.
  • Stimularea dezvoltarii motorii: prin manevrarea si explorarea jucariilor, copiii isi dezvolta miscarile si controlul mainilor.
  • Promovarea cunoasterii senzoriale: multe jucarii de dentitie sunt concepute cu texturi variate, forme si culori, care stimuleaza simturile copiilor. Aceasta diversitate a stimulilor senzoriali contribuie la dezvoltarea cunoasterii senzoriale.
  • Siguranta si igiena: jucariile pentru dintisori sunt proiectate pentru a fi sigure pentru bebelusi. Ele sunt fabricate din materiale non-toxice, sunt usor de curatat si nu prezinta pericol de inec, avand dimensiuni adecvate pentru a preveni acest risc.

Cum sa alegi jucaria de dentitie potrivita

Pentru a alege jucaria gingivala pentru bebe, este important sa iei in considerare cateva criterii de siguranta. In primul rand, jucaria trebuie sa fie fabricata din materiale non-toxice si sigure pentru bebelusi. Aceasta inseamna ca trebuie sa eviti jucariile care contin substante chimice periculoase, cum ar fi ftalatii, BPA-ul sau plumbul. De asemenea, jucaria pentru dentitie trebuie sa fie de dimensiuni potrivite, astfel incat sa nu prezinte riscul de inec. 

Un alt aspect important in alegerea jucariei de dentitie pentru bebelusi este materialul din care este realizata. Exista diferite optiuni disponibile pe piata, cum ar fi siliconul, cauciucul natural, plasticul sau lemnul. Fiecare material are avantajele si dezavantajele sale. Siliconul este moale si usor de curatat, in timp ce cauciucul natural poate oferi o senzatie de masaj mai placuta pentru gingii. Plasticul poate fi mai durabil, dar trebuie sa te asiguri ca nu contine substante toxice. Lemnul poate fi o optiune naturala, dar trebuie sa fie netratat si sa nu prezinte riscul de a se fragmenta sau de a cauza vreun prejudiciu bebelusului.

Cand si de ce sa folosesti jucarii de dentitie

Perioada aparitiei dintilor este momentul potrivit pentru a introduce jucariile de dentitie la bebelusi. Aceasta perioada poate fi observata prin semne precum:

  • cresterea salivarii;
  • iritabilitate;
  • roseata gingiilor.

De obicei, majoritatea bebelusilor incep sa dea semne de dentitie in jurul varstei de 6 luni, insa este important de stiut ca acest interval poate varia de la un copil la altul.