Suplimente alimentare

Lithoren aroma de portocale, 30 plicuri, Meditrina Pharmaceuticals

71,99 Lei

Pret / PLIC: 2,40 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Lithoren aroma de portocale, 30 plicuri, Meditrina Pharmaceuticals

7514045

LITHOREN® plicuri este un supliment alimentar, fara gluten si lactoza, destinat managementului tulburarilor metabolice care predispun la aparitia calculilor renali (pietre la rinichi).

Beneficii:

 • Dupa administrare, LITHOREN® plicuri ajuta la dizolvarea calculilor renali de oxalat de calciu sau acid uric si contribuie la eliminarea mai rapida a fragmentelor ramase dupa procedura de litotritie.
 • De asemenea, pe termen lung LITHOREN® plicuri permite mentinerea unui pH optim al urinei (limite normale 6.2 – 6.8), necesar pentru a preveni aparitia calculilor renali la pacientii predispusi frecvent la aceasta afectiune.

Principii active:

LITHOREN® plicuri contine Citrat de potasiu care previne suprasaturatia urinei cu oxalat si fosfat de calciu (insolubile in apa), formand citrat de calciu, solubil in apa. De asemenea, induce dizolvarea calculilor renali formati din acid uric prin alcalinizarea urinei.

Citratul de magneziu converteste ionii de oxalat de calciu (insolubil in apa) in oxalat de magneziu (solubil in apa) si inhiba cresterea cristalelor de fosfat de calciu.

LITHOREN® plicuri contine si Piridoxina (Vitamina B6), considerata singurul tratament disponibil pentru hiperoxaluria primara ca tulburare metabolica ce sta la baza excretiei exacerbate a oxalatului in urina si respectiv formarea calculilor de oxalat de calciu.

Ingrediente:

Citrat tribazic de potasiu - 25 mEq (975 mg)
Citrat tribazic de magneziu - 5 mEq (60 mg)
Piridoxina (Vit. B6) - 25 mg

Mod de utilizare:

1. PENTRU ELIMINAREA CALCULILOR DE DIMENSIUNI MICI (1-5 MM) SAU MICROLITIAZA RENALA: 2 plicuri pe zi, dimineata si seara, timp de 3 luni sau pana la eliminarea completa a acestora.

2. IN CAZUL INDICATIEI DE LITOTRITIE:

• INAINTE DE LITOTRITIE: 1 plic LITHOREN® seara, timp de 1 luna;
• DUPA LITOTRITIE: 2 plicuri LITHOREN® pe zi, dimineata si seara, timp de minim 3 luni (cu verificare pH urinar cu ajutorul benzilor indicatoare).

3. PENTRU PACIENTI CU PREDISPOZITIE SAU RECIDIVE FRECVENTE DE CALCULI RENALI: 1 plic pe zi, cu mentinere pH urinar in intervalul 6.2-6.8, timp de 3 luni, 2 cure pe an.
 
Mod de administrare: continutul fiecarui plic LITHOREN® se dizolva in 150 ml de apa. Solutia rezultata este limpede, de culoare portocalie, cu o aroma placuta de portocale. Pastrata la frigider (2-8°C) solutia este stabila timp de cel putin 24 de ore.
LITHOREN® plicuri conține sucraloza, un indulcitor care permite administrarea si la pacientii diabetici. Nu contine clorura de sodiu.

Atentionari:

 • Produsul este un supliment alimentar si nu poate inlocui o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos.
 • A nu se depasi doza zilnica recomandata.
 • A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici.
 • A se pastra la temperaturi sub 25 de grade Celsius, ferit de caldura, de razele soarelui si de contactul cu apa.
 • Citratul de potasiu este higroscopic. In caz de umiditate, se pot forma cocoloase in interiorul plicurilor. Acesta este un fenomen natural care nu afecteaza eficacitatea LITHOREN®.
 • Nu folositi acest produs dupa data de expirare inscriptionata pe ambalajul exterior.
 • Consultati medicul daca sunteti insarcinata, alaptati sau luati medicamente cu sau fara prescriptie medicala.
 • Pe timpul tratamentului cu LITHOREN® plicuri, unele persoane pot prezenta tulburari gastrointestinale minore si/ sau diaree. Aceste simptome pot fi atenuate prin administrarea produsului in timpul meselor sau prin scaderea dozei.
 • Nu este recomandata administrarea LITHOREN® plicuri la pacientii cu hiperpotasemie. Aceasta afectiune include insuficienta cardiaca cronica sau insuficienta renala, diabet zaharat necontrolat, deshidratare acuta (cauzata de diaree sau transpiratie excesiva).
 • LITHOREN® plicuri nu trebuie administrat impreuna cu diuretice economisitoare de potasiu.

Forma de prezentare:  Cutie de carton care contine 30 de plicuri de LITHOREN®. Greutate neta: 119,4g.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.