Ibuvalen 400mg, 10 capsule, Polisano

Medicamente fara reteta

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

Pretul nu a putut fi incarcat. Incercati sa adaugati produsul in cos pentru a vedea pretul.
Stoc epuizat

Descriere si prospect: Ibuvalen 400mg, 10 capsule, Polisano

7528672

Ibuvalen 400 mg capsule este un medicament care face parte din grupa farmacoterapeutica: medicamente antiinflamatoare si antireumatice, nesteroidiene, derivati din acid propionic.

Ibuvalen 400 mg este utilizat pentru a calma durerile usoare pana la moderate, cum sunt durerea de cap, incluzand migrena, durerea de dinti, durerea menstruala si pentru a reduce febra.

Compozitie: Substanta activa este ibuprofenul. Fiecare capsula contine ibuprofen 400 mg.

Mod de administrare:

Durere usoara pana la moderata (inclusiv migrena) si febra

Adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani (egala sau mai mica de 40 kg): 400 mg ibuprofen initial si, la nevoie, 400 mg ibuprofen de 3 ori pe zi, la intervale de 6 ore.

Doza maxima zilnica nu trebuie sa depaseasca 1200 mg.

Copii cu varsta mai mica de 12 ani (mai mica de 40 kg): Ibuvalen 400 mg nu trebuie utilizat la copiii cu greutatea sub 40 kg si cu varsta sub 12 ani, din cauza cantitatii de substanta activa dintr-un comprimat.

Dismenoree primara

Adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani (egala sau mai mica de 40 kg): 400 mg ibuprofen de 1-3 ori pe zi la intervale de 6 ore, la nevoie.

Doza maxima zilnica nu trebuie sa depaseasca 1200 mg.

Copii cu varsta sub 12 ani: Ibuvalen 400 mg nu trebuie utilizat la copii cu varsta sub 12 ani.

Varstnici

La pacientii varstnici, doza este aceeasi ca la adulti, dar este necesara precautie sporita

Copii cu greutatea sub 40 kg (cu varsta sub 12 ani)

Medicamentul Ibuvalen este contraindicat pentru utilizare la copiii cu greutatea sub 40 kg (cu varsta sub 12 ani), din cauza dozei dintr-un comprimat.

Administrare orala.

Capsulele nu se mesteca, se inghit intregi, cu un pahar cu apa, in timpul mesei sau dupa masa.

Contraindicatii:

Nu luati Ibuvalen 400 mg: daca sunteti alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:

Inainte sa utilizati Ibuvalen 400 mg, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea:

Sarcina:

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Ibuprofenul nu trebuie luat in ultimele 3 luni de sarcina, deorece poate determina la fat tulburari majore la nivelul inimii, plamanilor si rinichilor. Daca este utilizat la sfarsitul sarcinii, poate determina tendinta de sangerare atat la mama, cat si la copil si diminueaza puterea contractiilor uterine intarziind debutul nasterii.

Tratamentul in timpul primelor 6 luni de sarcina va fi recomandat numai de catre medicul dumneavoastra, daca este absolut necesar.

Alaptarea:

Ibuprofenul trece in cantitati foarte mici in laptele matern si, de obicei, alaptarea nu trebuie intrerupta in timpul tratamentelor de scurta durata. Cu toate acestea, daca vi se recomanda un tratament de lunga durata, trebuie luata in considerare intreruperea definitiva a alaptarii la san.

Fertilitatea:

Medicamentul apartine unui grup de medicamente (AINS) care pot scadea fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la intreruperea administrarii medicamentului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:

In general, ibuprofenul nu are reactii adverse asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, intrucat la doze mari, in cazuri individuale, se pot manifesta reactii adverse, cum sunt oboseala, somnolenta, senzatie de invartire (raportate ca frecvente) si tulburari de vedere (raportate ca mai putin frecvente), capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje ar putea fi afectata.

Mod de prezentare: o cutie cu 10 capsule.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 12.12.2022