Glicostat, 60 capsule, Fares

Suplimente alimentare

Brand: FARES
Campanie promotionala cu discount la selectia de produse.
In stoc
25,07 Lei Economisesti 4,42 Lei

Pret original 29,49 Lei , Reducere 15%

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Glicostat, 60 capsule, Fares

7523786

Susține metabolismul glucidic si funcțiile pancreasului.

Ingrediente/capsulă:
Extract total 25:1din fructe de castravete amar (Momordică charantia) 235 mg, fructe de schinduf (Foenum-graeci semen), extract total 10:1 frunze de măslin (Olivae folium) 47 mg, rădăcina de ginseng (Ginseng radix) 23,5 mg, extract total 10:1 de frunze de dud (Mori folium), frunze de Gymnema sylvestre.

Castravetele amar (Momordica charantia), intră în mod uzual în alimentația zilnică a populațiilor din zonele subtropicale și tropicale din India, Nepal, China, Africa, Mexic, etc. Cercetările farmacologice au evidențiat că substanța activă din această specie, denumită charantină, are acțiune puternic hipoglicemiantă.
Studiile clinice umane au demonstrat reducerea nivelului glicemiei la pacienții diabetici și diminuarea complicațiilor dibetului cum ar fi cataractă, afectarea rinichilor și obezitatea.

Schinduful are acțiune antidiabetică și hipocolesterolemiantă prin reducerea absorbției glucozei și a grăsimilor de la nivelul intestinului. Studiile efectuate pe pacienți cu diabet zaharat tip 2 cărora li s-a administrat extract de semințe de schinduf au arătat o îmbunătățire a controlului glicemic și scăderea rezistenței la insulina.

Frunzele de măslin au efect de scădere a colesterolului și trigliceridelor, reduc glicemia și tensiunea arterială. Ajută în caz de diabet zaharat, dar și în complicațiile acestuia datorate stresului oxidativ.

Rădăcină de ginseng, pe lângă acțiunea stimulentă asupra sistemului nervos, are și efecte antidiabetice, demonstrate într-o multitudine de studii . Ginsenozidele din compoziția sa, cresc secreția pancreatică de insulină iar panaxanii stimulează legarea insulinei de receptori. Administrat la pacienți cu diabet zaharat a condus la scăderea nivelului de glucoză, lipide și hemoglobină glicozilată.

Frunzele de dud, folosite tradițional la noi pentru diabetul zaharat, s-a identificat în laborator prezența unei substanțe cu structura chimică asemănătoare cu glucoza, care explică acțiunea hiopglicemiantă prin inhibarea unor enzime din metabolismul glucidic.

Frunzele de Gymnema sylvestre acționează prin creșterea secreției de insulină, stimularea regenerării celulelor beta-pancreatice, creșterea utilizării glucozei și inhibarea absorbției de glucoză la nivel intestinal.

Efect:
- hipoglicemiant;
- stimulează regenererea celulelor beta-pancreatice;
- antioxidant.

Recomandări:
- diabet de tip II;
- adjuvant în diabetul de tip I.

Contraindicații:
Nu se recomandă copiilor sub 3 ani (efectele asupra copiilor mici sunt insuficient studiate) și în caz de hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.

Sarcină și alăptare:
Nu se recomandă femeilor însărcinate și mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracțiilor uterine. Substanțele active trec în laptele matern și pot modifica gustul laptelui.

Efecte secundare și interacțiuni:
Acest produs se poate utiliza concomitent cu alte medicamente.
La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.

Mod de administrare:
Copii 3-6 ani : 1 capsula de 2 ori pe zi, imediat după mesele principale. Pentru copiii care nu pot înghiți capsule, se recomandă desfacerea acestora și administrarea conținutului cu iaurt.
Copiii peste 6 ani: 1 capsula de 2 - 3 ori pe zi, imediat după mesele principale.
Adulți: 1 capsula de 3 ori pe zi, imediat după mesele principale.
Dacă se dorește un efect mai puternic, sau nu se respectă un regim alimentar fără dulciuri se administrează câte 2 capsule de 3 ori pe zi.
Se recomandă respectarea dietei specifice și a tratamentului indicat de medic.
Tratamentul se face sub stricta supraveghere a medicului și controlul glicemiei.

Prezentare: cutie cu 60 capsule.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.