Medicamente fara reteta

Forlax, 20 plicuri, Ipsen

Brand: IPSEN
22,99 Lei

Pret / PLICURI: 1,15 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Forlax, 20 plicuri, Ipsen

1058167

Ce este Forlax si pentru ce se utilizeaza

Forlax contine ca substanta activa macrogol 4000. Acest medicament este un laxativ osmotic recomandat in tratamentul simptomatic al constipatiei la adulti si copii cu varste peste 8 ani.

Ce este constipatia?

In mod obisnuit, numarul de scaune considerat a fi in limitele normalului variaza intre un scaun la una sau doua zile. Totusi ce este considerat normal si regulat variaza de la persoana la persoana. Constipatia se produce atunci cand activitatea motorie (unde peristaltice) a intestinului gros (colonului) este redusa. Constipatia reprezinta o evacuare intarziata a continutului intestinului gros (peste 48 de ore), scaunele fiind de volum mic si de consitenta crescuta, expulzate cu efort, durere sau senzatie incompleta de evacuare. Cauzele constipatiei sunt adesea necunoscute, putand fi asociata cu: schimbarea brusca a alimentatiei, fibre alimentare insuficiente in dieta, alimentatie cu prea putine lichide (de exemplu apa), pierderea tonusului musculaturii intestinale la persoanele in varsta, lipsa de exercitiu fizic, sarcina, medicamente precum morfina sau codeina, ignorarea nevoii de a merge la toaleta. Boala poate evolua sub doua forme: acuta si cronica. 

Constipatie ocazionala: poate avea legatura cu o schimbare recenta a modului de viata. Medicamentul poate fi util ca tratament pe termen scurt. Oricare constipatie recenta care nu este determinata de o schimbare a modului de viata, orice constipatie cu durere, febra, balonare abdominala, constituie motiv pentru a cere sfatul medicului.

Constipatie cronica (constipatie pe termen lung) poate fi determinata de doua cauze: fie o afectiune intenstinala care necesita supraveghere medicala, fie un dezechilibru al functiei intestinale datorat obiceiurilor alimentare si a modului de viata.

Cum sa utilizati Forlax

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Daca simptomele se inrautatesc sau nu se imbunatatesc in timp de 7 zile de tratament discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.

Pentru adulti si copii cu varste mai mari de 8 ani:
- 1-2 plicuri pe zi administrate preferabil intr-o singura doza dimineata. Doza se ajusteaza in functie de necesitati putand sa varieze de la 1 plic/ zi (in special la copii) pana la 2 plicuri/ zi.
- Daca luati 2 plicuri, cel mai bine este sa le luati impreuna intr-un pahar cu apa.
- Forlax incepe sa actioneaze in 24-48 de ore de la administrare.
- Atunci cand constipatia se remite puteti sa incetati a lua Forlax.

Se administreaza pe cale orala. Dizolvati continutul plicului (plicurilor) intr-un pahar cu apa si apoi beti intregul continut al paharului. La copii, tratamentul nu trebuie sa depaseasca 3 luni.

Daca utilizati mai mult Forlax decat trebuie: in cazul in care ati utilizat mai mult Forlax , decat v-a fost recomandat, atunci trebuie sa spuneti imediat medicului sau farmacistul dumneavoastra. Utilizarea a prea mult Forlax poate provoca diaree, dureri de stomac sau varsaturi. Diaree de obicei dispare atunci cand tratamentul este oprit sau doza este redusa. Daca suferiti de diaree sau varsaturi severe, ar trebui sa contactati un medic cat mai curand posibil, deoarece poate fi nevoie de tratament pentru a preveni pierderea de saruri (electroliti), de la pierderea de lichide.

Daca uitati sa utilizati Forlax: nu luati o doza dubla pentru a compensa dozele uitate.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Forlax poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactii adverse, care de obicei sunt usoare si nu dureaza mult timp includ:

La adulti:

Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane): durere la nivelul stomacului, balonare, greata (stare de rau), diaree.

Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane): varsaturi, nevoia de a merge urgent la toaleta, incontinenta fecala.

Reactii adverse cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile): valori mici ale potasiului in sange, care pot determina slabiciune musculara, spasme sau ritm cardiac anormal; valori mici ale sodiului in sange, care pot determina oboseala si confuzie, spasme musculare, convulsii si coma; deshidratare cauzata de diaree severa, in special la varstnici; manifestari ale unei reactii alergice, cum sunt inrosirea pielii, eruptiitrecatoare pe piele, urticarie, umflarea fetei sau a gatului, dificultati in respiratie, lesin sau colaps.

La copii:

Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane): dureri de stomac, diaree, care poate provoca, de asemenea, dureri in jurul pasajul spate (anus).

Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane): greata (senzatie de rau) sau varsaturi; balonare.

Reactii adverse cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile):
- Reactii alergice - Hipersensibilitate (eruptii trecatoare pe piele, urticarie, umflarea fetei sau a gatului, dificultati in respiratie, lesin sau colaps).

Forma de prezentare: cutie cu 20 plicuri 

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.