Suplimente alimentare

Feroglobin lichid, 200 ml, Vitabiotics

34,49 Lei

Pret / FL: 34,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Feroglobin lichid, 200 ml, Vitabiotics

7501120

Supliment alimentar cu fier, zinc si complex de vitamine B, nutrienti care contribuie la formarea hemoglobinei si a celulelor rosii din sange. Contine extract de malt alpin elvetian, miere si extracte naturale din fructe.

Sirop cu gust placut de portocala si miere.

Ingrediente:
-Formula unica ce contine o forma organica de fier citrat complex (7mg/5ml) ce creste absorbtia fierului si zinc, complex de vitamine B,acid folic, zinc, cupru, mangan, malt alpin elvetian, miere,   extract din fructe;
-Fierul contribuie la formarea globulelor rosii ale sangelui (hematiilor), a hemoglobinei si furnizeaza energie organismului;
-Fier si vitamina B6, B12 pentru a scadea riscul de anemie si a furniza energie organismului;
Nu ataca stomacul, nu are efecte adverse

Feroglobin sirop poate fi administrat integii familii.

Cu precadere:
- Copii, dupa varsta de 3 ani; In Romania, anemia feripriva are o prevalent de 46-51% la copiii cu varsta de peste 1 an !
- Persoane cu anemie instalata sau lipsa de fier
- Femeile in timpul ciclului menstrual, contribuie la formarea si inlocuirea pierderilor menstruale
- Persoane cu dieta dezechilibrata ce nu isi asigura necesarul de fier din alimentatie
- In timpul sarcinii si alaptarii, pentru a mentine normal nivelul hemoglobinei si al hematiilor atat la mama cat si la viitorul copil
- Persoanele cu hemoragii intestinale si digestive, donatorii de sange, persoanele cu enteropatie glutenica, vegetarienii si atletii de performanta,
- Copii si adolescenti in perioada de crestere pentru a un apetit normal si pentru o dezvoltare neuropsihica (mai ales datorita regimului alimenatar necorespunzator pe care sunt tentati sa il  adopte )
- Sugarii alimentati la san nu necesita suplimente de fier, deoarece laptele matern contine o cantitate suficienta din acest macroelement ( daca mama are un status nutritional optim ), insa   meniul bebelusilor trecuti de 8 luni ar trebui sa contina suplimente de fier.

Mod de administrare:
Adulti (femei si barbati): 1 lgt x 2/zi ( 5 ml x 2 /zi);
Copii 3-6 ani: ½ lgt x 2 /zi (2,5 ml x 2 /zi);
Copii 7-12 ani: 1 lgt x 1-2 /zi (5 ml x 1-2 /zi);
Pe perioada menstruatiei sau a sarcinii: 1 lgt x 3 /zi.

De retinut!
Chiar si in absenta anemiei, carenta de fier odata instalata, are consecinte negative asupra dezvoltarii copilului generand:
- diminuarea performantele cognitive, afectarea comportamentului si dezvoltarea fizica a sugarilor, copiilor prescolari si scolari. Se discuta in lumea stiintifica implicarea carentei de fier in  dezvoltarea ADHD.
- alterarea statusului imunitar si influentarea morbiditatii prin infectii la toate grupele de varsta.
- afectarea consumului de energie la nivel muscular si implicit a capacitatii fizice, a performantei de munca a adolescentilor.

Forma de prezentare: 200ml.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 11.10.2022