Fenilbutazona crema, 40 g, Antibiotice

Medicamente fara reteta

In stoc
6,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

2137732

Ce este Fenilbutazona Atb si pentru ce se utilizeaza

Fenilbutazona face parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de medicamente topice pentru dureri articulare si musculare, antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic. Fenilbutazona Atb se utilizeaza pentru ameliorarea durerii, inflamatiei si edemului din guta acuta, artrita reumatoida, sinovita, osteoartrita si spondilita anchilozanta.

Cum sa utilizati Fenilbutazona Atb

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau farmacistul daca nu sunteti sigur.
Aplicati crema local de 2-3 ori pe zi, pe suprafata cutanata corespunzatoare zonei afectate si masati usor. Spalati mainile dupa fiecare aplicare, cu exceptia cazului in care aceasta reprezinta zona care trebuie tratata.

Utilizarea la copii
Acest medicament nu este recomandat copiilor sub 7 ani. Administrati acest medicament cu prudenta la copii peste 7 ani.

Daca utilizati mai multa Fenilbutazona Atb decat trebuie
Utilizarea in exces de fenilbutazona poate determina efecte neplacute. In aceste situatii, adresati-va medicului dumneavoastra sau departamentului de primire urgente.

Daca uitati sa utilizati Fenilbutazona Atb
Aplicati urmatoarea doza imediat ce va amintiti. Daca este timpul pentru urmatoarea doza, aplicati-o doar pe aceasta. Nu aplicati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Fenilbutazona Atb
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Administrarea locala este in general bine tolerata.
Pot aparea frecvent eruptii cutanate, mancarimi ale pielii, eczema, urticarie, purpura si rar eritem polimorf, sindrom Lyell si sindrom Stevens-Johnson. Cu frecventa necunoscuta au aparut: inrosirea pielii, dermatita, edeme si reactii de fotosensibilitate.

Din cauza posibilitatii absorbtiei sistemice pot sa apara urmatoarele reactii adverse:
Rare: reactii hematologice (trombocitopenie, neutropenie, anemie, leucopenie, agranulocitoza, hipoplazie medulara), dureri la nivelul abdomenului, cresterea valorilor enzimelor hepatice, inflamarea ficatului.
Cu frecventa necunoscuta: ameteala, vedere incetosata, greata, varsaturi, inflamatie a mucoasei gastrice, diaree, ulceratii la nivelul mucoasei gastrice, cu sangerari, eventual activarea ulcerului, sange in urina (accentuata de eventuala administrare a unui anticoagulant oral).

Reactiile adverse ale fenilbutazonei sunt mai frecvente in cazul pacientilor varstnici la care riscul devine mai mare cu inaintarea in varsta. In cazul aparitiei reactiilor adverse, tratamentul va fi intrerupt, si zona pe care a fost aplicata crema va fi spalata cu sapun si apa calduta.

Forma de prezentare: tub cu 40 g crema